Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 21 hónapos fiam nem hajlandó...

21 hónapos fiam nem hajlandó darabos ételt enni ebédre. Ötletek?

Figyelt kérdés
Kisfiam tökéletesen rág, ha éppen olyan kedve van... Megeszik 3-4 virslit, lekváros és párizsis kenyeret (héjjastól), halrudacskát, fasírtot, egy egész almát, ropit, zsömlét, de az ebédet csak turmixolva fogadja el. Két napja besokaltam, mert elég nagyfiúnak érzem már (szobatiszta pl.), szerintem rossz szokás. Két hónapja már próbálkoztam, akkor ha nem ette meg az ebédet, akkor uzsira is azt kapta, meg vacsira is, ha nem kellett neki, akkor este 8-kor megkapta a tápszerét (tápszer, mert tejérzékeny...). Ez így ment hat napig, aztán feladtam, nem bírtam nézni,hogy éhezik... Szóval két napja újra kezdtem, tegnap és tegnap előtt csirkepörit csináltam tésztával. Első nap 5 falat alvás előtt, 10 falat alvás után, uzsira reszelt alma Sinlaccal nem kellett, csak este e a tápszer. Tegnap 15 falat ebédre, ébredés után 5. este turmixolt narancs Sinlaccal, majd este tápszer. Ma milánói 8amit turmixolva imád.... Nem kellett egy falat sem. Így most üres pocakkal alszik.... Mit tegyek? Már unom a pépesítgetést és külön főzést, mert mindent nem lehet, és ő pedig szerintem a főzelékeket kezdte megunni. Már az utóbbi napokban ezért is akarok végleg áttérni a darabosra. Főleg olyanok válaszát várom, akik hasonló cipőben jártak, vagy járnak. Próbáltam korábban is bevezetni a darabos főzeléket például, de nem ette, így mindig csúszott a bevezetés, és már lassan két éves lesz... (bocsi, hogy hosszú lett, de így legalább érthető)
2011. febr. 1. 14:43
 1/4 A kérdező kommentje:
Ja még annyi, hogy a mi tányérunkban lévő ételt sem szereti megkóstolni... Odajön belenéz, és rázza a kezét meg a fejét, ha megkérdezzük, hogy kér-e... A délutáni gyümit is mindig turmixolva kapta Sinlaccal... Mi lesz így a gyümölcs evéssel? Egyedül az almát fogja a kezébe és eszi meg. A narancsot megnyalja és elszalad. Bezzeg leturmixolva imádja... Őrület... :)
2011. febr. 1. 14:46
 2/4 anonim ***** válasza:

Fokozatosan álltam át!

Dèlelőtt délután almát narancsot mandarint körtét adtam neki darabolva, és hagytam maga egye kézzel.

Az ebèdet én adtam kanállal, de nem turmixoltam, hanem pl a spagettit apróra vágtam neki, arra a szósz, kanállal kapta. Mist már penne tésztával kapja, amit kézzel villával tud enni.

Patadicsomos gombóc, puha de mégis feldarabolva kapja, maga eszi kézzel. Rántott hús hasábburgonyával. Levesből főtt rèpa burgonya hús, kèzzel ill villával eszi, ezek puhák, ès mi is ezt esszük, nem főzök már külön. Mondjuk a gyümölcsöt sem adnám már turmixolva!

2011. febr. 1. 14:51
 3/4 anonim ***** válasza:
Nekem úgy sikerült-bár 10-11 hós volt ekkor,h almát pici kockában megfőztem és ez ment a turmixolt kajába.Ugye így csak darabos,de az nagyon puha,alig kell rágni.Egy idő után aztán egyszercsak villával törtem,már jó volt úgy is.Talán segítettem.
2011. febr. 12. 13:47
 4/4 anonim ***** válasza:

ne erőltess semmit nehogy megutálja az evést,próbáld meg átmenetnek a Nestlé 1-3 évig menüjeit,darabos de puha,nem vagyok híve az üvegesnek de ezek ízletesek és puhák

lányom 22 hós és néha ő is megmakacsolja magát

2011. febr. 12. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!