Hany honaposan lehet beletenni jarokaba a picurt? Illetve mikortol lehet pepesen adogatni neki gyumolcsot, vagy egyaltalan mitket lehet adogatni?
Járókát soha nem használtunk (ha a hálós utazóágy-féleségre gondolsz), az csak visszafog sok babát a mozgásban szerintem - később kezdenek el kúszni-mászni. Én habtapira letettem kisfiamat a földre, és 5 hónaposan elkezdett kúszni.
Ha a bébikompra gondolsz - sokan ezt hívják járókának -, akkor azt csak már akkor használtuk, amikor felült és felállt a kisfiam magától (7,5 hónapos kortól), akkor is csak napi 2x max. 15 percre.
Hozzátáplálással kapcsolatban: nem mindegy, hogy anyatejes vagy tápszeres a baba.
Elvileg még ráérsz, de konzultálj védőnővel/orvossal. Nekünk orvosi tanácsra el kellett kezdeni - kakigondjaink voltak, csak a hozzátáplálás oldotta meg.
Ha orvos/védőnő áldását adja rá, akkor óvatosan el lehet kezdeni almát, barackot kóstolgatni.
Járókába a lányomat 6 hónapos kora körül raktuk, mert akkor kaptunk, de szerintem 4-5 hónaposan már bele lehet rakni, de ha a kemény az alja akkor érdemes alá rakni egy takarót, hogy annyira ne legyen kemény és hideg neki. Meg akkor kezdett nagyon gurulva közlekedni, és a takaróról, szőnyegről mindig legurult.
Ha anyatejes, az "okosok" azt mondják 6 hónapos kortól kell bevezetni a pépeset. Ha pedig tápszeres 3-4 hónapos kora körül, de fokozatosan először a levével 1-2 napig, majd mehet a pépes is.
Az én lányomat nem fogta vissza járóka a mozgásban, igaz csak akkor raktam/rakom bele, ha pl. WC-re kell mennem.
De a bébikompot nem ajánlom, na az visszafogja a mozgást, de baba függő a dolog!
8. héten tettem járókába :) nagyméretű 3 Szinten állítható fa járókánk van. 14 hónapos koráig. nem korlátozta a mozgásfejlődésben, igaz 10 hónaptól már csak akkor volt benne amikor sürgősen ki kellett mennem.
Tök jól eljátszott benne. :)
JHozzátáplálás 4 hónapos korától alma, barack, majd szépen sorban a korának megfelelő kaja. Kaptál róla táblázatot a védőnőtől elvileg, de a kiskönyvben is benne van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!