Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináltok ha egy másik...

Mit csináltok ha egy másik gyerkőc kiveszi a gyereked kezéből a játékot?

Figyelt kérdés

Én ilyenkor mindig rászólok a sajátomra, hogy ilyet nem szabad, de ezt nem minden anyuka teszi meg (lehet, hogy csak figyelmetlenségből). Persze megpróbálom elterelni más játékkal a figyelmét ilyenkor, de általában ez nem jön be, csak sír keservesen... Egyrészt arra szeretném nevelni, hogy megossza a dolgokat és hogy ne legyen irigy, de azt sem szeretném, hogy tőle bármikor bármit elvehessenek... ilyenkor mit csináltok? rászóltok a másik gyerekre? Akkor is ha ott van az anyja? Vagy arra tanítsam, hogy ne engedje, hgoy kivegyék a kezéből amivel játszik? egyik se túl szinpatikus megoldás...

Szerintetek mikor kell belszólni a "veszekedésbe"? másfél éves a kisfiam

köszi!

2011. jan. 31. 14:34
 1/10 anonim ***** válasza:
Én mindig több játékot viszek magunkkal sétához. Úgyis egymástól veszik el. Kisfiam nyafog is, de valami mást adok a kezébe, és mondom neki, hogy nem lopja el senki, vissza fogják adni, az a tiéd marad, stb. Mással lekötöm a figyelmét. Aztán a másik anyuka előbb-utóbb úgyis kapcsol, vagy ő ad cserébe másik játékot szintén... Általában 5-6 anyuka szoktunk találkozni ugyanennyi gyerkőccel, szóval szokja a bölcsis hangulatot kisfiam. :)))
2011. jan. 31. 14:37
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Én egy ideje nem vagyok ilyen óvatoskodó, mióta azt látom a játszótéren, hogy alig van anyuka, aki ilyenkor rászólna a saját csemetéjére. Várok egy picit. Ha a gyerek anyja nem reagál, akkor nagyon kedvesen, de nagyon határozottan visszakérem a gyerektől, vissza szokták adni.
2011. jan. 31. 14:38
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

velünk már soksor előfordult ez is, az, sokat vagyunk gyerek társaságban.

én azt szoktam csinálni, hogy leülök közéjük és próbálom rávenni, hogy együtt játszanak

persze ez képtelenség de nekem se szimpi egyik megoldás se, azonkívül úgy érzem nem is szólhatok rá más gyerekére.

szóval igyekszem rávenni őket egy kis közös játékra és általában az a vége, hogy mindkettő otthagy engem a játékkal :D

2011. jan. 31. 14:39
 4/10 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat! tényleg helyzetfüggő és nagyjából az én kreativitásomon múlik, hogy mit tudok épp kitalálni.. csak mostanában nagyon kikel magából ilyenkor, és úgy sír, mint akit elevenen nyúznak, sikít, alig kap levegőt, szóval nagyon behergeli magát egyik pillanatról a másikra.. képtelenség másra terelni a figyelmét...megnyugtatni is nagyon nehezen lehet... nem tudom mitől van ez... remélem nem azt jelenti, hogy beindult a hisztiidőszak és ez lesz most hónapokig...:((
2011. jan. 31. 14:55
 5/10 anonim ***** válasza:
Én ilyen esetben szépen, illedelmesen, olyan hangosan, hogy a szülő is biztosan hallja, vissza szoktam kérni a gyerektől a játékot. Mondjuk, ha csak arról van szó, hogy a négy homokozólapátból éppen az az egy kell a másik gyereknek ami a gyerekem kezében van, akkor azért elmagyarázom a gyerekemnek, hogy most azt kölcsönadjuk, addig válasszon helyette másikat.
2011. jan. 31. 15:19
 6/10 anonim ***** válasza:

Nálunk az a szabály (a játszótéren is, vendégségben is és itthon is), hogy mindig az játszik a játékkal, független attól, hogy kié, hogy ki kezdett el vele először játszani.

Ha a játszótéren van egy játékbabakocsi, de a gazdája nem játszik vele, viszont az én lányom igen, akkor a lányomé. Ha fordítva van, az én lányom nem játszik a sajátjával, de másnak kell, akkor mehet.

Nálunk ez alakult ki, ezt betartja minden anyuka. Nincs belőle sértődés sehol.

2011. jan. 31. 15:28
 7/10 anonim ***** válasza:

"Ha a játszótéren van egy játékbabakocsi, de a gazdája nem játszik vele, viszont az én lányom igen, akkor a lányomé. Ha fordítva van, az én lányom nem játszik a sajátjával, de másnak kell, akkor mehet."

Ezt mi felnőttek tudjuk, de a gyerekek még nem.

2011. jan. 31. 16:31
 8/10 anonim ***** válasza:

A játszóteres példa, amit előttem írtak, jó.

A fiam most 14 hónapos, de már régebben is, ha valamit elvettek tőle, nem hagyta magát. Ameddig nem fajul tettlegességbe a dolog, nem szólok bele. Abba viszont igen, amikor egy nála jóval nagyobb gyerek nekimegy vagy épp úgy tépi ki a kezéből a játékot, hogy hanyatt esik.

Mindenesetre próbálom elmagyarázni a sajátomnak is, hogy ilyet nem csinálunk, ha valami kell, az el kell kérni.

Egyébként volt már, hogy rászóltam a másik gyerekre, ha olyat csinált....

2011. jan. 31. 17:50
 9/10 A kérdező kommentje:
igen, én is arról beszélek, hogy ha a kezében van egy játék (mindegy, hogy kié) és azt valaki kérés nélkül kiveszi a kezéből. szegénykém meg hagyja, hogy elvegyék, csak utána elkezd ordítani...:( talán jobb lenne, ha játszik valamivel, akkor azt nem engedné, hogy elvegyék tőle, de mikor pont arra szeretném nevelni, hogy ossza meg a játékait másokkal, nem akarom neki azt tanítani,hogy ha valamit megfogott, azt akkor ki ne engedje a kezéből... hát nem tudom... ki gondolta volna, hogy ez ilyen bonyolult tud lenni?? :))
2011. jan. 31. 19:18
 10/10 anonim ***** válasza:

Tényleg nehéz kérdés, ezt a kérdést épp ma tettem fel én is, hasonlít kicsit a Tiédhez :)

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..

2011. jan. 31. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!