Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor kell a második babának...

Mikor kell a második babának megszületnie, hogy jó tgyás-t, gyed, gyest kapjak?

Figyelt kérdés
Most lesz 6 hónapos a kisfiam. Ugye visszahozták a 3 évet, de nem tudom a második babánál hogyan alakul a pénz, ami ugye nem mellékes. :S
2011. jan. 31. 14:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én a pénz miatt (is) visszamegyek dolgozni, ha kisfiam 2 éves lesz. Addig a max. gyedet kapom, utána visszamegyek, és min. egy évig ott kell dolgoznom (akár terhesen is már), hogy jó tgyást és utána ismét max. gyedet kapjak.
2011. jan. 31. 14:14
 2/11 A kérdező kommentje:
És ha nem tudok, vagy nem akarok visszamenni dolgozni? Beadod bölcsibe a babádat addig?
2011. jan. 31. 14:25
 3/11 anonim ***** válasza:
Általánosságban azt lehet mondani, hogy ha nincs a második előtt 180 bérezett nap (szabi+ meló + 15 nap betegszabi), akkor kevesebbet kap a második után, mint az elsővel. Ugyanis ekkor a tgyásnak is van maximuma.
2011. jan. 31. 14:27
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Elsőnek üzenem, hogy fél évet elegendő dolgozni, a másik fél év már cska időpazarlás!

Haa két gyerek közt dolgozol fél évet, akkor az új baba utáni ellátásokat már ismét az új fizetésed alapján kapod.

2011. jan. 31. 14:27
 5/11 anonim ***** válasza:

Nekem MUSZÁJ lesz elmennem dolgozni, mert a 28ezres gyes még arra sem lenne elég, hogy éhenhaljunk. Ha az állami bölcsibe nem veszik vissza, akkor mindenképpen visszük magánbölcsibe. Még mindig több pénzünk marad, ha a magánbölit ki is kell fizetni.

De ha otthon lennék, nem akarnék vagy nem tudnék dolgozni, akkor nem adnám be bölcsibe.

2011. jan. 31. 14:28
 6/11 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Azért írtam egy évet, mert így szól a megállapodásunk a főnökömmel - hogy ennyit mindenképpen dolgozni fogok, miután visszamegyek.
2011. jan. 31. 14:29
 7/11 anonim ***** válasza:
46%

Jó, csak nem ezt irtad és igy félrevezető, amit irtál. Az csak a ti kettőtök megállapodása, de irásod szerint "min. egy évig ott kell dolgoznom (akár terhesen is már), hogy jó tgyást és utána ismét max. gyedet kapjak".

Akkor ez helyesen: fél év kell, hogy jó ellátásokat kapjak, de a főnökkel megegyeztünk...

2011. jan. 31. 14:38
 8/11 anonim ***** válasza:
Így igaz, köszönöm a javítást. :)
2011. jan. 31. 14:47
 9/11 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom hogy 3 éves kora előtt meg kell születnie a kistesónak.
2011. jan. 31. 14:48
 10/11 A kérdező kommentje:
Tehát ha jó pénzt akarok, akkor gyed végéig kell megszületnie a babámnak, vagy vissza kell mennem dolgozni ha addigra nem sikerülne teherbe esnem.
2011. jan. 31. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!