Mennyi idösen szólalt meg elöször a babátok? és mit mondott?
Az én kisfiam 21 hónapos és egész nap a maga nyelvén mondja!
De már mondja hogy nem illetve rázza a fejét ha valamit kérdezek tőle ő pedig nem akarja csinálni :)!
Mondja hogy teki ez a teknős béka de azon kívül nem viszi túlzásba a beszédet!
Az én fiam 14 hónapos lesz, és 10 hós volt, amikor a 'nem', 'de', 'ide' és 'add ide' szavakat mondta - de csak egyetlen-egyszer!
Azóta mondott még szavakat (apa, lámpa, vau, gyere, mama), de ezeket is csak egyszer. Illetve mutaja, hogy tátog a hal :)))
Szintén mindent megért, és meg is érteti magát, ami elég veszélyes, mert mutogatással, meg morgással kommunikál, én megértem mit szeretne, de így nincs rákényszerítve a normál beszédre.
Mondjuk én is és a férjem is későn kezdtünk beszélni, így nem aggódom (még).
A kisfiam pár nap múlva lesz 13 hós, első szava az apa. Persze ez akár babanyelv is lehetne, de úgy vettem észre, ezt párszor már tudatosan is használta, először kb. 2 hete. És ha megkérdezem, mit mond a kiskutya, akkor halkan, mosolyogva mondja, hogy vau, vau. Egyelőre ennyi, a többi valóban babanyelv.
Én is nagyon várom már, hogy "szövegeljen"! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!