3 hónapos tápszeres babám egy hete sztrájkol. Most már csak napi ötször eszik és csak 80-90-eket tudok belediktálni. Emellett nagyon sokat alszik. Ma is 450-et evett egész nap. Ez még a testsúlyához számolva a minimális menyiséget sem éri el...
Voltunk orvosnál, védőnőnél csak állnak tanácstalanul. Kiszáradási jeleket még nem mutat, de a mérleg szerint is stagnál a súlya nem hízik.
Mi a fenétől lehet ez, hogy ennyire keveseket eszik?? Füle,torka negatív, orvos szerint szervi oka nincs annak, hogy nem akar enni. Valami ötlet, hogy mi a fenétől lehet ez??
(Férjem szerint lehet, hogy vashiányos lett és azért ment el az étvágya?!?!)
Nem lehet, hogy elkezdett fogzani? Biztos azt mondod korai, de ez egyéne válogatja.
2011. jan. 27. 20:48
2/15 A kérdező kommentje:
Igazából bánnám is én, hogy ennyiket eszik, de napi 450 ml mellett (5.5 kg) nem fog előbb-utóbb kiszáradni???
Teát, vizet nem fogad el egyáltalán :(
2011. jan. 27. 20:51
3/15 anonim válasza:
Vashianynal elofordul aluszekonysag, etvagytalansag.ha megsem az, akkor az a megmagyarazhatatlan dolog tortenik nalad is, mint nalunk 3 hosan. Majd megvaltozik, enyem 5 hós, most a fogai miatt nem eszunk, nem alszunk
2011. jan. 27. 20:56
4/15 anonim válasza:
Ennyi idősen minden baba vashiányos, a szakmai részét nem tudom pontosan, ezért nem írok inkább hülyeséget. Mi ennyi idősen voltunk vérvételen mert nem nagyon hízott a babánk 2 mérés között és aki vette a vért, ő mondta hogy felesleges, mert úgy is az lesz a vérvétel eredménye. Legyél türelemmel, talán másik tápszert is meg kellene próbálni, mi is váltottunk egyébként, én is mint a hülye kóstolgattam, meg vettünk másik cumit is az üvegre, hátha az a baj, én is kivoltam nagyon. Avent helyett MAM-ot vettünk, vettünk nagyobb lyukút is, hátha. De a mai napig nem egy nagy étkű, talán ilyen típusú lesz a Ti babátok is. Te és a párod milyen evők voltatok? Ez is számíthat.
2011. jan. 27. 21:19
5/15 A kérdező kommentje:
Utolsónak. Ennyi idősen a nagyobbik lányom is vashiányos volt, Maltofert kapott és elkezdtük a hozzátáplálást. Ő a mai napig nemevős, nagyon vékony. 2 évesen nincs 10 kiló. Apa-anya is ilyen volt :(((
2011. jan. 27. 21:29
6/15 A kérdező kommentje:
utolsónak: ezt mi is eljátszottuk a nagyobbik gyerekkel. 6 féle tápszert próbáltunk, mi is akkor vettünk MAM-ot (azóta is annál maradtunk, de ez most léyegtelen :D) én csak a kiszáradás miatt aggódok inkább
Sehol nem látni adatot arról, hogy egy 5.5 kilós gyerek mennyi minimum folyadék mellett nem szárad ki.
Sehol nem találok adatot, hogy mi a minimum ami mellett még nincs kiszáradás.
2011. jan. 27. 21:31
7/15 anonim válasza:
Kérdezd meg a dokit, neki tudnia kell. A fiam amikor 9 kg volt akkor nem akart enni, a dokit megkérdeztem, hogy mennyi a minimum, amit meg kell innia hogy ne száradjon ki, erre azt mondta, hogy 800 ml. Ha így számolom, akkor nálatok a 450-480 ml az, ami minimum kell.
Próbálj meg nagyobb lyukú cumit venni, ha pl. a foga jön, akkor is könnyebb abból kiszívni, vagy ha a torka/füle érzékeny, akkor is.
2011. jan. 27. 21:40
8/15 anonim válasza:
Utolsó vagyok, még az eszembe jutott, hogy esetleg hívd fel az ügyeletet, hogy mennyi a minimum, ami mellett még nem szárad ki. Valamit kell hogy mondjanak.
2011. jan. 27. 21:41
9/15 anonim válasza:
Kutacs?
2011. jan. 27. 21:41
10/15 A kérdező kommentje:
a dokink azt mondta majd' egy hete, hogyha a testsúlya 10%-át nem eszi meg akkor vigyük ügyeletre (tehát 550-et). Na, erre ő meg eszik 450-480-akat... El is szaladtunk vele a dokihoz és csak a helyettesíő volt, aki szinte kiröhögött minket, hogy nincs ennek a gyerknek semmi baja, ahogy írtam megvizsgálták torkát-fülét, tüdejét, stb. kiszáradási tünete nincs, baja nincs. az ügyeleten meg csak röhögött. A védőnő sem találta aggasztónak. A dokink szerint meg ugye rég kórházba kellett volna vigyük... :((((
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!