Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a fenéért nem eszik?

Mi a fenéért nem eszik?

Figyelt kérdés

3 hónapos tápszeres babám egy hete sztrájkol. Most már csak napi ötször eszik és csak 80-90-eket tudok belediktálni. Emellett nagyon sokat alszik. Ma is 450-et evett egész nap. Ez még a testsúlyához számolva a minimális menyiséget sem éri el...

Voltunk orvosnál, védőnőnél csak állnak tanácstalanul. Kiszáradási jeleket még nem mutat, de a mérleg szerint is stagnál a súlya nem hízik.

Mi a fenétől lehet ez, hogy ennyire keveseket eszik?? Füle,torka negatív, orvos szerint szervi oka nincs annak, hogy nem akar enni. Valami ötlet, hogy mi a fenétől lehet ez??

(Férjem szerint lehet, hogy vashiányos lett és azért ment el az étvágya?!?!)

2011. jan. 27. 20:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy elkezdett fogzani? Biztos azt mondod korai, de ez egyéne válogatja.
2011. jan. 27. 20:48
 2/15 A kérdező kommentje:

Igazából bánnám is én, hogy ennyiket eszik, de napi 450 ml mellett (5.5 kg) nem fog előbb-utóbb kiszáradni???

Teát, vizet nem fogad el egyáltalán :(

2011. jan. 27. 20:51
 3/15 anonim ***** válasza:
Vashianynal elofordul aluszekonysag, etvagytalansag.ha megsem az, akkor az a megmagyarazhatatlan dolog tortenik nalad is, mint nalunk 3 hosan. Majd megvaltozik, enyem 5 hós, most a fogai miatt nem eszunk, nem alszunk
2011. jan. 27. 20:56
 4/15 anonim ***** válasza:
Ennyi idősen minden baba vashiányos, a szakmai részét nem tudom pontosan, ezért nem írok inkább hülyeséget. Mi ennyi idősen voltunk vérvételen mert nem nagyon hízott a babánk 2 mérés között és aki vette a vért, ő mondta hogy felesleges, mert úgy is az lesz a vérvétel eredménye. Legyél türelemmel, talán másik tápszert is meg kellene próbálni, mi is váltottunk egyébként, én is mint a hülye kóstolgattam, meg vettünk másik cumit is az üvegre, hátha az a baj, én is kivoltam nagyon. Avent helyett MAM-ot vettünk, vettünk nagyobb lyukút is, hátha. De a mai napig nem egy nagy étkű, talán ilyen típusú lesz a Ti babátok is. Te és a párod milyen evők voltatok? Ez is számíthat.
2011. jan. 27. 21:19
 5/15 A kérdező kommentje:
Utolsónak. Ennyi idősen a nagyobbik lányom is vashiányos volt, Maltofert kapott és elkezdtük a hozzátáplálást. Ő a mai napig nemevős, nagyon vékony. 2 évesen nincs 10 kiló. Apa-anya is ilyen volt :(((
2011. jan. 27. 21:29
 6/15 A kérdező kommentje:

utolsónak: ezt mi is eljátszottuk a nagyobbik gyerekkel. 6 féle tápszert próbáltunk, mi is akkor vettünk MAM-ot (azóta is annál maradtunk, de ez most léyegtelen :D) én csak a kiszáradás miatt aggódok inkább

Sehol nem látni adatot arról, hogy egy 5.5 kilós gyerek mennyi minimum folyadék mellett nem szárad ki.

Sehol nem találok adatot, hogy mi a minimum ami mellett még nincs kiszáradás.

2011. jan. 27. 21:31
 7/15 anonim ***** válasza:

Kérdezd meg a dokit, neki tudnia kell. A fiam amikor 9 kg volt akkor nem akart enni, a dokit megkérdeztem, hogy mennyi a minimum, amit meg kell innia hogy ne száradjon ki, erre azt mondta, hogy 800 ml. Ha így számolom, akkor nálatok a 450-480 ml az, ami minimum kell.

Próbálj meg nagyobb lyukú cumit venni, ha pl. a foga jön, akkor is könnyebb abból kiszívni, vagy ha a torka/füle érzékeny, akkor is.

2011. jan. 27. 21:40
 8/15 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, még az eszembe jutott, hogy esetleg hívd fel az ügyeletet, hogy mennyi a minimum, ami mellett még nem szárad ki. Valamit kell hogy mondjanak.
2011. jan. 27. 21:41
 9/15 anonim ***** válasza:
Kutacs?
2011. jan. 27. 21:41
 10/15 A kérdező kommentje:
a dokink azt mondta majd' egy hete, hogyha a testsúlya 10%-át nem eszi meg akkor vigyük ügyeletre (tehát 550-et). Na, erre ő meg eszik 450-480-akat... El is szaladtunk vele a dokihoz és csak a helyettesíő volt, aki szinte kiröhögött minket, hogy nincs ennek a gyerknek semmi baja, ahogy írtam megvizsgálták torkát-fülét, tüdejét, stb. kiszáradási tünete nincs, baja nincs. az ügyeleten meg csak röhögött. A védőnő sem találta aggasztónak. A dokink szerint meg ugye rég kórházba kellett volna vigyük... :((((
2011. jan. 27. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!