4 hónapos babámat csak szoptatom hogyan kezdjem el a hozzátáplálást?
Én is szoptattam, de begyulladtak a melleim és inkább a gyümölcs mellett döntöttem, mintsem tápszer. (Még volt mellette tejem...)
Mi almalével kezdtük. 1. nap csak 1 kanál, aztán 2 stb.
Persze kiskanálról beszélek...
Először meg is főzheted az almát, úgy könnyebb a kicsinek.
A tápszernek nincs köze ilyen formában a hozzátápláláshoz, nyugodtan adhatod neki a gyümölcsöt.
Mi őszibarackkal kezdtük, mert kaki gondok voltak.
Lehet, hogy most páran le fognak hurrogni, ne törődj velük. Engem is lehurrogtak annak idején, hiába magyaráztam, hogy nincs elég tejem. Ők jobban tudták, és azt mondták, hogy nem látom jól, hogy éhes marad a babám. Ők jobban ismerték a babámat. Biztos neked is megvan az okod, hogy mért akarod elkezdeni.
Szerintem is inkább zöldség gyümölcs, mintsem tápszer, azt mégis csak mesterségesen állítják elő.
Várj még vele.
A babáknak 4-6 hónapos korukig „nyitott” a bélrendszere. A vékonybél sejtjei közötti réseken teljes makromolekulák is átjutnak, többek között teljes fehérjék és patogének, és ezek közvetlenül a véráramba kerülnek. Ez nagy hasznára van a szoptatott csecsemőnek, mert lehetővé teszi, hogy az anyatejben lévő hasznos antitestek sokkal közvetlenebbül jussanak a baba véráramába, de ez azt is jelenti, hogy más ételek nagy fehérjemolekulái és betegségeket okozó patogének is könnyedén átjutnak. A csecsemő szervezete ezeket az antitesteket a hatodik hónap környé kén kezdi termelni, és erre az időre már be kell fejeződnie a záródásnak.
Miért nem kell sietni a hozzátáplálást, mert:
•nagyobb védelmet ad a betegségek ellen,
•a késleltetés időt ad a csecsemő emésztőrendszerének a megérésre,
•csökkenti az ételallergia veszélyét,
•segít megóvni a csecsemőt a vashiányos vérszegénységtől,
•megóvja a csecsemőt a későbbi elhízástól,
•segít az anyának fenntartani a tejtermelést
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!