Egyiptom egy 18 hós babával? Vállalható?
Én nem vállalnám be, több okból is. (Halkan megjegyzem én voltam, bár 1 hónapos kalandtúrán, végigjártuk az egész országot keresztül kasul)
-18 hónaposra eszméletlenül oda kell figyelni még Mo-n is, nemhogy egy arab országban.
-A mostani helyzet ki tudja hogyan oldódik meg, ha egyáltalán megoldódik. (mikor kinn voltam másnap reggel robbantottak ott, ahol előző este voltam, éjjel fél 1-kor utaztam el a vonattal és mikor néztem a helyi tévéadást rögtön hazaszóltam, hogy élek és párszáz kilóméterrel arrébb vagyok)
-Higiénia. Csak és kizárólag palackozott vizet lehet inni, sőt azzal kell arcot-kezet-fogat mosni a felnőtt embernek is nemhogy egy babának.
-Csak és kizárólag jól átfőtt-átsült kaját lehet hotelben enni, nem utcai árusnál. (az utcasarki földön elhelyezett pitáról nem beszélve) Tojást főzve sem! Láttam egy csajt kórházba kerülni mert fetrengett a földön annyira görcsölt és előtte úgy egy órával ette meg a tojást ami ki tudja mennyi ideje állt már az asztalon.
-alap gyógyszerkészlet mindenképpen legyen nálatok. Akár külső-belső fertőzésre, lázra, sebtapasz, mindenre! S nem ártana egy Hepatitis B oltás sem. (szülőknek belső fertőtlenítésre ajánlott kivinni egy üveg vodkát vagy más töményet, csak a vámnál-vízumnál be kell írni...egy egy korty naponta beosztva és jól fertőtlenít és ezen nem röhögni tényleg így van)
Amúgy ha üdülőterületre mentek jó helyetek lesz. Felváltva vigyázhattok rá. Német(üdülőrészen a német turisták miatt) de délen főként az angol nyelvtudás nem árt ha több felé mentek. :)
Váltsátok be mindenképpen a pénzetek egy részét egyiptomi fontra (hoteleknél van pénzváltó, anyuka menjen szépen mosolyogva és akkor a váltás is könnyebb, és húú hogy írjam olcsóbban váltja mint a hivatalos csak tessék mosolyogni :D)
Mindenre de tényleg mindenre tessék pofátlanul alkudni :) félelmetes mennyivel olcsóbb akkor bármi (VÍZ), mert élvezik. (ismerősök 6000 fontért vettek egy üveg kólát, én 600-ért! igaz 1 óra alku után és adtak még egy üveg vizet is)
Többfelé rakjátok a lóvét és sose lássák mennyi van nálatok!
A dzsemek, lekvárok nagyon finomak, imádni fogja a kicsi (fügelekvár). A mézes süteményeik is nagyon fincsik. :)De én ott tejes műzlit sem ettem pont mert hajnalban kipakolják a tejet és meleg van.
Ha mentek jó nyaralást :) Én még gyűjtök...mire a gyerkőc felcseperedik talán nyugdíjas koromban még egyszer kimehetek és megmutatnám neki is. :) Csodálatos ország!
Pfffffffffff Lányok köszönöm.
Hogy ezek nekem miért nem jutottak eszembe.
Eszméletlen tisztaságmániás, higiénia őrült vagyok (beismerem, hogy talán már betegesen is), szóval így Benneteket olvasva is elkapott egy gyenge szívroham.
Majd ha nagy lesz a Babánk, valóra váltjuk a nagy vágyam, na meg akkor már talán ő is fogja élvezni, főleg ha örökölte a szüleitől ezt a misztikus piramis, fáraó, egyiptom szeretetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!