Beadnátok bölcsibe a nagyobb gyereketeket, ha a másik megszületne?
Nincs láb alatt nem adnám be és nem is fogom.
Már ovis lesz október végén nem is biztos hogy felveszik mert nyáron születik a tesó.
Van két kezem két szemem - igaz hátul nincs :)- de azért megoldjuk.
Én nem adtam be.
Semmi segítségem nem volt, csak az első két hétben. Onnan kezdve egyedül voltam a 2 picivel, ráadásul a férjem este 6 után ért haza melóból és reggel 6 kor már indult.
Úgy alakítottam a programot, hogy a nagy napirendjéhez a kicsiét, neki mindegy volt még, a nagy meg nem esett ki a rutinból.
Reggeli után porszívóztam, elmentünk játszótérre, bevásároltunk. Ebéd - alvás. Amig aludtak főztem, mosogattam, foglalkoztam a lakással. Ébredés után uzsi, ki a szabadba. Ősszel-télen itthon csináltunk valami programot.
Szerencsém volt mert a pici sokat aludt, jól szopizott, nem sok gond volt vele. Igy a nagy se volt anyahiányos.
Most a nagy ovis, 9 re visszük, aztán bevásárlás. A pici alszik épp, én főzök, mosok, takarítok, vagy itt osztom az észt :-). Igyekszem mindent megoldani, h délutánra ne maradjon semmi tennivaló.
3 kor megyünk a tesóért, onnan legalább egy óra séta, játszótér. Amikor hazaérünk közös játék.
6 kor vacsi + fürdés. 7 kor a pici alszik, 8 kor a nagy is.
nálunk ugyan ovi lenne aktuális a nagynak jövő januártól (szept elején szülök), de nem adom be , a következők miatt:
-nagyon kicsi az időbeli távolság, a nagy félreértené, miért paterolom be az oviba, mikor amúgy a kicsivel otthon vagyok (nagyon anyás amúgy is)
-nem lenne segítség, hogy nincs ott, hiszen mindannyian tudjuk, hogy az oviban az első idők arról szólnak, hogy a ygerek állandóan elkap valami betegséget, és otthon szinte többet van, mint az oviban, és nem hiányzik, hogy hazahozza a pici babának a sok nyavalyát
-harmadrészt , azt mondták itt az oviban, hogy nagy valószínűséggel, ha kistesó lesz, akkor meg fognak kérni, hogy még egy évig maradjon itthon a kislányom (helyhiány)
röviden, ha akarnám se nagyon tudnám, de nem is akarom. a kislányom amúgy is évvesztes, tehát 7 évesen fog iskolába menni, ezért oly mindegy hogy 3 vagy 4 évesen kerül oviba. gyerektársaság meg van azon kívül is.
2 éves kislány anyukája + 10 hetes km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!