Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen a 8 hónapos babátok...

Milyen a 8 hónapos babátok étrendje?

Figyelt kérdés

Mit, mikor és mennyit eszik?

Az én babám most kezdi csak a szopi mellett elfogadni az ételeket és nem tudom hogyan alakítsam ki rendszert.

Köszönöm szépen!

2011. jan. 27. 09:32
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Szia, igen, jön a tesó!:)

Mi is meglepődtünk, hogy elsőre sikerült, főleg azután, hogy a kislányomra mennyit vártunk.

Sajnos a tápis elmélet nem jött be, egyszerűen nem fogadja el, cumis üvegből egyáltalán nem tud inni, de a csőrösből sem kellett neki.

így most este megint pépet eszünk, ebből csak a kekszeset szereti, a vaníliásat egyáltalán nem kéri.

Most volt két nap, hogy nem sokat evett, lehet, hogy ettől időtől volt?

Van egy ismerősöm, akinek egy éves a kislánya és vasárnap-hétfőn ő sem akart enni.

Ma már megint szépen evett, napról-napra egyre többet és szerencsére egyre ritkábbak a szopik, sajnos mintha kicsit kevesebb lenne a tejcsi.

Most éjjel 3-szor kelünk, ez már szuper jó.

Ő iszik, de csak sima vizet, se teát, se bébi italt.

Én sokszor kínálom evés közben is, főleg ha kicsit édesebb, vagy sűrűbb a kajcsi, olyankor látni, hogy nagyon jól esik neki.

Most nagyon ráálltunk a kóstolgatásra, hogy minél változatosabban tudjunk enni. Hiába kezdtük 6 hónaposan a hozzátáplálást, gyakorlatilag 2-3 héttel ezelőttig semmit sem fogadott el.

Majd írd meg, hogy álltok?

2011. febr. 8. 19:34
 12/16 anonim ***** válasza:

Gratulálok a babához!!!!

Nálunk sajna visszafeljődés, szinte semmit nem eszik sem a bébitelekből, se abból amit én főzők. De pl. délben evett a mi ebédünkből (rakott kelkáposztából, úgy darabosan ahogy mi ettük) kézzel elég szépen.

Már egy hete jön a foga, azóta szinte semmit nem eszik. Teljesen visszaszokott a ciczésre. Viszont iszik hideg vizet meg teát is, végre:)

Tápszerből amúgy nálunk se megy csak a sinlac. Pedig több félét kipróbáltunk. De most a sinlacot se eszi.

Én úgy tudom 6-7 hós terhességig lehet szoptatni. Hány hetes vagy?

2011. febr. 13. 15:48
 13/16 A kérdező kommentje:

Szia, hogy álltok? Eszik már valamit?

Az tök jó, hogy iszik.

Most mi is kicsit visszaszoktunk a cicire, eszik mellette, de állandóan rajta lógna, éjjel is nagyon rosszul aludt, remélem csak azért, mert az apukája külföldön van és őt hiányolja.

Most 8 hetes a tesó, hát az biztos, hogy így sokkal keményebb, mint az első terhesség. Főleg, hogy a pelustól és a bébikajáktól, pépektől hányingerem van, alig bírom tisztába tenni, minden nagy dolognak hányás a vége.:(

De olyan kis aranyos, ha öklendezem ő is utánoz és olyan sajnálkozva tud nézni, hogy mindjárt jobban van az ember.

2011. febr. 15. 19:12
 14/16 anonim ***** válasza:

Jobban vagy már? Remélem hamar túl leszel a rosszulléteken! Végre eszegetik a picúr! Már elkezdtük újra a kóstolgatást. Imádja a májat, tökfőzeléket, savanyú céklát. Szóval végre kicsit pihen napközben a cici. Meg most késett a mensim két hetet, alig volt tejem, meg pisi is:( igaz iszik, de nagyon nagyon keveset!

Mi a terved, meddig akarsz még szoptatni?

Én már várom nagyon az egy éves kort, mert akkor lehet adni tejet! meg nem kell majd annyit külön konyvasztani.

Mik nálatok a kedvenc kaják? sóskát meg spenótot adsz? mert nálunk mondta a védőnő, de ilyenkor nincs friss, na meg tej nélkül nem tudom milyen lehet.

Milyen tápszer vált be nálatok?

2011. febr. 23. 20:48
 15/16 A kérdező kommentje:

Szia, jön nálatok is a tesó, vagy megjött közben? :)

Hát sokkal nehezebbnek érzem ezt a terhességet, mint gondoltam. Az összes bébiételtől rosszul vagyok és a pelusoktól, ráadásul estére majd kiszakad a hasam, pedig igyekszem nem sokat cipelni a nagylányt, pedig még nem is olyan nehéz, 7,5 kg, olvasok itt sokkal nagyobb ilyen idős babákról. Csak hát ugye fent van az alvás, lent meg a játszi és főzés és amikor egyedül vagyunk nem viszi senki fel nekem.

Most nálunk is megindultak a fogak, két napig szinte semmi, csak cici, tegnap már egy kicsit eszegetett, de így is csak éjfélig bírta ki, utána 2 óránként keltünk.

Azt el se tudom képzelni, hogy 2-3 hónap múlva szinte ugyanazt fogja enni, amit mi, nagyon lassan haladunk, bár úgy veszem észre, mintha a bébiétel már nem ízlene neki, abból nem evett tegnap előtt semmit, megnyalta és köpte ki, pedig kétfélét is kinyitottam, tegnap meg amit én főztem brokkolit abból már majdnem egy egész adagot megevett.

Amit nagyon szeret most az a joghurt, viszont a pépeket nem fogadja el (nem is baj, mert nem tudom megetetni:() és a tápszert se, egyáltalán nem tud cumiból inni. Kipróbáltunk 5-6 féle cumit, kb. ugyanennyi csőröst is (lassan boltot is nyithatnék), de amint megérezte a tápszert tolta el.

Nem tudom, mikor fog leszokni a ciciről, most meg mintha még jobban ragaszkodna hozzá, iszonyú anyás lett, állandóan csak rajtam, mellettem lóg, ki se mehetek szinte a látóköréből és sokszor csak úgy eszébe jut odaküzdi magát és pólón keresztül is szopizik, azt mondta a védőnő, hogy valószínűleg érzi a tesót, ezért ilyen ragaszkodós.

Szerencsére vizet iszik.

Én még minden főzit krumplival főzők, a spenótot is, szerintem a fagyasztott is majdnem olyan mint a friss.

Azt úgy csinálom, hogy krumpli, spenót és egy ici-pici fokhagyma, ízesítésként neki egy pici vegeta naturellát is használok, ezt nagyon szereti.

Te szoktál már neki "felnőtt" kaját is adni?

Mik voltak amiből már ő is evett?

Én most gondoltam, hogy hétvégén töltött csirke lesz és a töltelékből adnék neki, persze úgy, hogy külön veszek, mielőtt fűszerezem és egy kis fólián sütöm meg és ezt krumplival.

A kelkáposztát próbáltam, de fájt tőle a pocakunk, így most megint kicsit leálltunk a kóstolgatással.

2011. febr. 24. 08:33
 16/16 anonim ***** válasza:

Kitartás pár hét és jobban leszel, meg könnyebb is lesz a terhesség. Én irigyellek:) nálunk még várat magára a baba.

Most kezdtük a 8 hónapos kórtól való bébiétleket, és ha én főzők abban is megnöveltem az adagot. Teljesen elképedtem tegnap hogy a kis üveges kevés volt neki! Szóval végre kajázik rendesen.

Elkezdtem neki a tejet is adni. Mármint kapott a gyümöcslevesből, meg a mi zöldborsófőzelékünkből amiben tejes habarás volt. Kapott bolti krémtúrót is, a gyerekeknek valóból. 2-3 naponta van kaki, úgyhogy reménykedek hogy ez segít neki.

Ma 10 hónapos a fiam:) annyira megy az idő! olyan fura hogy mindenből enni akar, pedig csak most kezdtük el a 2 hónapja a hozzátáplálást.

Cumiból nálunk is tonna számra van, olyan kidobott pénz mint a tápszer.

Sajna nálunk is visszaállt a cicizés. Egyik ismerős mondta,hogy val szeparációs szorongás. Egész nap mászna rám. Este pl csak úgy aludt vissza, hogy megszeretgettem. Próbált szopizni, de igazából csak bújni akart!:)

Már próbálok neki felnőtt kaját adni, mármint mi főzünk úgy meg azt amit ő is ehet:) Igazából azt se tudom, hogy most mikor kéne elkezdeni pl levest adni, vagy több fogást ebédre.

Ma kapott karfiolt és ízlett nagyon neki, nem fájt tőle a poci se. De nálunk inkább frontkor szokott fájni a hasa, és akkor mindegy mit eszik:(

Kapott már bolonyait, össze vissza csapkodta a nyelvével a tésztát. Jó pár kicsúszott a szájából mire rájött mit kéne vele csinálni:)

2011. márc. 3. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!