Mennyire tiltjátok meg a zörgést, dobolást a babának?
Szegénykém, biztosan nem könnyű ennyi felé jónak lenni....
Mi olyannyira nem tiltjuk, hogy a fiam az 1. szülinapjára rumbatököt meg csörgődobot kapott.
Rendszeresen kopogunk az etetőszéken, a kád oldalán, a bejártai ajtón, sőt az ablakban állva az üvegen is.........
Irtó édes lehet a kicsid, amint pisszeg.... :))
Szerintem a nagypapának kicsit nagyok az elvárásai.
Nem azt mondom lehet, hogy dolgokat rugdosni hagynék, de dobolni minden gyerek dobol, meg hngoskodik is. Most a papa olyat kér ami lehetetlen. A mama esetleg nem tudja befolyásolni? Es az ö gyerekük nem hangoskodhatott? (te vagy férjed baba korban)Egy szo mint széz: nincs igaza!
A kérdezővel és sok válaszadóval abban egyetértek, hogy nem normális dolog állandóan tiltani a gyereket! DE én nem hagyom szó nélkül a 13 hós kisfiamat, ha például a radiátort csépeli. Társasházban lakunk, és kevés dolog hallatszik át a szomszédból, de ez nagyon viszi a hangot. Sok a kisbaba, nem tudni, hogy mikor alszanak, és a mi szomszédaink is vigyáznak arra, hogy ne csapjanak nekünk zajt. Vannak dolgok amiért bizony rászólok, és el is viszem onnan egyidejűleg, és ez nem csak a zajongásban van így. Persze azt hagyom, hogy összekoccantsa a fa kockákat, elborítsa a tornyot, kopácsoljon az edényen a fakanállal, fújja a sípot. De van olyan, hogy elrakom és el is mindom neki, hogy "ne haragudj kisfiam, de anya most fáradt, ne fújd most, mert rossz hallani!" Emberek között élünk, meg kell tanulni úgy élni, hogy másnak se legyen túl zavaró, ahogy mi létezünk.
Én nem vagyok a ma divatos liberális nevelés elkötelezett híve. Az az én álláspontom, hogy az elejétől fogva szüksége van a gyereknek az ésszerű korlátozásra, igen is rászólok dolgokért, tiltok is dolgokat, mert ezek a korlátok és lehetőségek által fogja biztonságban érezni a világban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!