Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit szoktatok fözni magatoknak...

Mit szoktatok fözni magatoknak, amit a 1.5 éves kislányomnak is nyugodtan adhatok? (mert ugye szerepelni kéne minden nap valami zöldségnek az étrendjébe) könnyü vegyes étrend?

Figyelt kérdés
szoktam csinálni tonhalas-par. spagettit, rakott krumplit, frankf.leves, turogomboc, megyszósz grizzel,pörköltek, natur csirkemell sajttal rásütve,rizzsel, krumlival, husleves.stb..egyebek.jok ezek a babának?várok még ötleteket, ti mit szoktatok fözni, hagy szélesedjen az ételkinálat.
2011. jan. 26. 14:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

A gyümölcsleves gyors is,könnyű és finom is.Ha sűrűbbre habarod,már szósz lesz sült vagy főtt húsokhoz.Annyi jót írtak,hogy alig tudok már mást is ajánlani.

Tegnap semmi nem volt itthon,amikor délben hazaestünk (váratlan program...)Gyorsan rántottát sütöttem,leves helyett friss narancslé...ez is megoldás olykor.

2011. jan. 26. 15:01
 12/18 anonim ***** válasza:

14:50-s vagyok!

A gyermeked már elég nagy ahhoz, hogy a felnőttek ételét fogyassza! Legyél bátrabb, ne csak a bébikaják terén gondolkodj! Hanem ízlik neki valami, próbálkozz mással! Ha még nem evett a gyermeke valamit, honnan tudjuk hogy szereti-e? Kóstoltasd meg vele, legyen változatos az étrendje!

Nincs is annál jobb érzés, ha a gyermekeim repetáznak még az ételből, sőt megjegyzik, hogy mennyire finom volt és csináljak majd máskor is! Nekem ez nagyon jó érzés!

Bár most nincsen szezonja, de a gyerekeim imádják a töltött paprikát. Emellett imádják még a különféle gombócos leveseket: darált hús, grízgaluska, májgaluska, zsemlegombóc leves.

Huhh kifogyhatatlan ötleteim vannak. Én pl naplót vezetek az ételekről, így vissza tudom nézni ötleteket véve a korábbi ételekről!

2011. jan. 26. 15:02
 13/18 anonim ***** válasza:

A csirkemell rengeteg módon elkészíthető,de az alapanyag nem a legolcsóbb.Combbal is mind megpróbálhtaó,némely még szárnyból is!Szezámmagos sós palacsintatésztában kisütve egész gyors-a nagyokéba több fűszert keverek.

Amíg kicsi,addig nyerd meg a főzelékeknek,mert később nehezebb dolgod lesz:)Borsó,kelkápi,tök,spenót-gyors,egyszerű,általunk kedvelt főzelékek halrudacskával,fasírttal ,előző napi pörkölttel.

Én kikísérleteztem az egymás utáni napon másképp feladható ételpárokból néhányat,ami tuti mindenkinek bejön,így kevesebb konyha,több babázás...:)

2011. jan. 26. 15:06
 14/18 anonim ***** válasza:

Nagyon jókat írtak előttem, én is azt mondom, lehetsz nyugodtan bátrabb. 16 hónapos lesz a kisfiam, de az újévi lencsegulyástól kezdve a karácsonyi töltött kápiig mindent megeszik.

Ma pl. babérleveles-tejfölös csibepaprikást csináltam orsótésztával. Tudod hogy ette? :))

2011. jan. 26. 15:31
 15/18 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. egy kicsit bátrabban fogom kinálni. egy ovonéni (szomszéd)azt mondta nekem, még 1.5 éves babának sok sok fözelékre van szüksége.tésztás ételt majd csak 2 éves kor után tanácsos.
2011. jan. 27. 10:17
 16/18 anonim ***** válasza:
Ez hülyeség, már bocsánat. Üveges bébiételekből is már rengeteg fajta van tésztás 8 hónapos kortól adhatóak között. Miért ne ehetne tésztát??? Ez őrültség, bocsi.
2011. jan. 27. 12:28
 17/18 anonim ***** válasza:
Nekem a gyerekorvos mondta ezt, amikor a fiam 14 hónapos volt, hogy ő a fiainak ebben a korban még külön főzött, és szinte csak főzelékeket ettek, tésztát nem adott nekik. Hát nem szóltam erre semmit, de hülyeségnek tartom, miért ne ehetne egy 1 év feletti gyerek tésztát? Meg szinte minden mást, amit magunknak főzök.
2011. jan. 27. 14:23
 18/18 anonim ***** válasza:
ki tudja,mit tud a háttérben az orvos és az óvónő...csak hajlamosak vagyunk elfeledni a főzelékeket,pedig csak próbálkozni kellene (most magamat is győzködöm../,mert rostanyaga,maradék vitamintartalma ,ásványianyagtartalmuk igen figyelemreméltó.
2011. jan. 27. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!