Körülbelül mennyibe kerül az "induló készlet"?
most állunk gyerekvállalás előtt. szeretném megkérdezni, hogy kb. mennyibe kerülnek azok a dolgok, amik kellenek egy kisbabának? kiságy, babakocsi, járóka, ilyesmire gondolok. fontosnak tartom a minőséget, de a felesleges pazarlást nem szeretem, szóval olyan jó középkategóriás árakat szeretnék tudni.
előre is köszönöm a válaszokat!
köszi! igazából arra voltam kíváncsi, hogy ÖSSZESSÉGÉBEN mennyit költ az ember. mert nem biztos, hogy minden eszembe jut most, ami kell. használtat nem akarok venni.
szóval ha valaki előkotorná a kedvemért a gyerek születésének évében "hásztartási beszerzések" címen leírt összeget, hálás lennék...ha lehet, tételenként, de egy összegben is jó...
Szia!Leirom amiket mi vettünk tavaly májusban.Általában középkategóriás árak szerintem.
Babakocsi hordozóval 60.000ft
Kiságy+baldachin+fejvédő:42000ft(viszont ifjusági ággyá alakitható)
Fürdetőállvány pelenkázóval:13000ft
20 db pelenka 200ft/db:4000ft
Babahinta újszülöttkortól 25000ft(nekünk nagyon bevált)
Gyógyszertári baba kezdőcsomag 5000ft
Hirtelen ennyi.Mi kisruhákat nagyon sokat kaptunk,igy arra szinte nem költöttünk az elején.Pelenka libero (újszülöttnek főleg,de nekem utánna is az vált be,pedig sokat próbáltam),popsitörlőben viszont az olcsóbb kategóriájuak is jó minőségüek.
Na, nézzük, nekem pont előttem van az árlistám, 30. héten járok. :)
Babakocsi, mózessel: 40 000 Ft.
Hordozó: 7000 Ft.
Szoba: 10 000 Ft. (azt hittük, simán elég a festés, de neeeem)
Kiságy: 20 000 Ft.
Kókuszmatrac: 10 000 Ft.
Szekrény, pelenkázós komód (egyedi gyártású, felnőtt korig használható, tetőtérben van a szoba, ide nehéz lett volna jó áron készen venni, a komódról le lehet venni a pelenkázó részt): 52 000 Ft
Pelenkázó lap: 1500 Ft.
Kád + állvány: 1000 + 2700 Ft.
Orrszívó: 1500 Ft (patika)
20 db textilpelenka: 4000 Ft.
Kifogók + törölköző: 1500 + 800 Ft.
Fejvédő: 1500 Ft.
Plédek: kb. 3000 Ft.
Sok apróság, ami később kell, de belefért: kb. 10 000 Ft.
Apróság, ami az elejétől kell: 10 000 Ft.
Minden bevásárlásnál vettem egy akciós csomag popsitörlőt.
1 csomag pampers pelenka (dm kuponnal) 2000 Ft.
Ruhák: kb. 40 000 Ft. (ebben van új, használt, piacról, teszkós, a méretük vegyesen)
A kozmetikai kezdőcsomagot még nem tudom, de kb. 5000 Ft körüli összeget mondanak a tapasztalt mamák.
Ezen felül nekem: 2 hálóing, tena betét, hálós és eldobhatós bugyi, egy új papucs (bár, ez amúgy is kellett).
Orvos: 10 000 Ft/alkalom. A szüléséért nem mondott összeget.
Terhességi diabétesz miatt: vércukormérő + tesztcsíkok.
Heti 1 kórházba járás miatti útiköltség.
Mi nem kaptunk semmit, mindent nekünk kellett beszerezni, jól körbejártuk a boltokat, hol, mi olcsóbb, mi éri meg jobban, akár odautazással is.
Sok mindent beszerezhetsz patikában egészségpénztárra (már ha van ilyenetek), ez nagy segítség. Érdemes kiváltani a kuponokat, törzsvásárlói kártyákat, pontokat gyűjteni.
na erre a 40.000re kíváncsi lennék... vagy mindent kaptál, vagy csupa lepukkant szar ócska dolgot vettél... ennyiből nem lehet kihozni...
mi 280.000 költöttünk és mindenből középkategóriásat vettünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!