Anyukák írnátok véleményeket vagy tapasztalatokat baba viselkedéssel kapcsolatban?
Figyelt kérdés
Érdekelne tapasztalat ill. vélemény a kisfiammal kapcsolatban aki 18 hónapos és mostanába ha másik picivel kerül kapcsolatban elég visszahúzódó és távolság tartó velük.Sőt az látom rajta hogy ha a másik pici túl hamar közeledikm hozzá ill barátkozni akar akkor zavarja őt és menekülőre fogja vagyis az ölembe kéreckedik.pici idő elteltével oldódik a helyzet de akkor is elég bizalmatlan.Ha idősebb lesz ez a "félénkség" változik majd?Tehetek valamit azért hogy könyebben oldódjon társaságban?2011. jan. 25. 21:06
11/13 A kérdező kommentje:
Akkor ezek szerint mindkét oldalnak nehéz!:)Nálunk is sajnos többet van felnőtt társaságban, bár babák között ha egymagas ha magasabb ő akkor is bizalmatlan és elutasító.:( Remélem ez változik majd.
2011. jan. 27. 08:38
12/13 anonim válasza:
szia, igen, fog változni, ha nem erőlteted. persze finoman lehet terelni, de ha látod rajta, hogy nem akarja, akkor ne erőltesd. az én kislányom is (most dec-ben volt 2 éves) nyáron a játszón ilyen volt. sőt, van egy barátnőm, akivel minden nap találkozunk, az ő kisfia 8 hónappal fiatalabb, és ugye ahogy együtt ültek a padon, uzyonna vagy tízórai közben, és a kisfiú fogdosta (volna) a kislányomat, ő egybúl elkezdett nyüszögni és ellökte a kezét. vagy ha valahol egy játékon sok (értsd(3-nál több) gyerek összegyűlt, ő inkább átment máshová. nem szereti a zsizsgést. mostanra viszont már sokat változott, most sem ő a társaság középpontja, de már nem menekül, ha többen vannak körülötte, meg megpróbál kontaktust létesíteni más gyerekekkel, pl. megsimogatja a fejüket, megfogja a kezüket stb. ma pl. egy kisfiú "megölelte" (kicsit jobban, és félig le is birkózta, azt hittem, majd rossz néven veszi és menekül vagy méltatlankodik, de nem, csak rámnézett, látta, hogy nevetek, persze a kiscsávót leszedtem róla, és nem is volt belőle semmi probléma. szóval majd alakul, nyugi.
13/13 A kérdező kommentje:
Igen , erőltetni nem is akarom mert gondolom csak rosszabb lenne.Azért is voltam kiváncsi hogy majd alakul-e magától a dolog.De akkor ezek szerint igen,aminek nagyon örülök.
2011. jan. 28. 13:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!