Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor kell már szandált adni...

Mikor kell már szandált adni bentre a gyerekre?

Figyelt kérdés
Kisfiam 7 hósan felállt, most már egyre többet áll, de még nem tipeg.Adjak már most is rá szandit, vagy elég majd akkor, ha lépeget valami mellett már?
2011. jan. 25. 15:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
En meg nem adtam ra, pedig mar par hete butorok mellett jon-megy. Amugy is inkabb maszik, ugyhogy feleslegesnek erzem. Szerintem, ha mar menni fog, akkor is csak egy csuszasgatlos zoknit adok majd ra.
2011. jan. 25. 15:30
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem lakásban egyáltalán nem "kell" szandál. Az a lényeg, hogy ne csússzon a talpa, mert az veszélyes ugye. Adhatsz rá puhatalpú kiscipőt (Liliputi és társai), vagy telitalpú gumival ellátott zoknit (Kenguru Gold/Buy Way)
2011. jan. 25. 15:31
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi a héten voltunk a járáskori ortopéd vizsgálaton, a következőt mondta a dokinéni: Szépen jár a gyerek, nincs vele semmi gond, viszont a lakásban sarokfogós szandálban legyen. A leleten ugyanez szerepel, plusz annyi, hogy csak fűben, homokban járjon mezítláb.
2011. jan. 25. 15:41
 4/11 anonim ***** válasza:
Ami egészséges, az az egyenetlen talajon való mezítláb járás (pl. fűben). Szerintem otthonra jó a szandi, a lányom akkor kezdte hordani, amikor a bútorok mellett kezdett járkálni kapaszkodva. Egyébként rajta nem marad meg a zokni, ha nem volt rajta szandál, rögtön levette, erre is jó volt.
2011. jan. 25. 15:46
 5/11 anonim ***** válasza:
47%
Lakásban nálunk sosincs cipő. Vastag, szilikontalpú zokni, hogy ne csússzon és annyi. Nem egészséges a cipő.
2011. jan. 27. 21:21
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

még soha nem adtam a gyerekemre odabent cipőt/szandált . nem isi fogok. puhatalpúban van mióta kúszik-mászik-áll-megy.

én eddig mindet innen vettem.

[link]

2011. jan. 27. 21:35
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem adtam rá cipőt bentre sosem, most már szinte szalad (16 hónapos).
2011. jan. 28. 07:47
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha mégis a szandál mellett döntessz azt javasolnám, hogy olyat vegyél, amin nincs a lábfején csat. Nagyon zavarja szegényt pl. a bútorfelmászásban, mert beakad. Nézz olyat (ha a baba nem az a nagyon cipőleszedős fajta), ami tépőzárral állítható. Én felváltva adok rá szandált vagy plussz réteg csúszásgátlós zoknit, mamuszt (a müllerben lehet kapni nagyon szuper térdig érő "zokni", aminek telibe bevont a talpa), mert a családi házban vannak hideg pontok a padlón (pl. teraszajtó előtt) és nem akarom, hogy megfázzon.
2011. jan. 28. 08:10
 9/11 anonim ***** válasza:
bentre sosem adtam rá semmit, zokniban volt.
2011. jan. 28. 10:23
 10/11 anonim ***** válasza:
Ortopéd orvos mondta,hogy onnantól kell bentre cipő,ha már stabilan jár.Addig míg álldogál,lépeget,addig nem.Utána viszont javasolt,mivel nem szabad talajon tanul járni,hanem sima parkettán,kell,hogy ki tudjon alakulni a talpán az ív(jav.Linea,Dr Leo,Salus).Épp most tart a kisfiam is itt a fejlődésben,ezért kerestünk fel egy szakorvost.De ahogy itt olvasom,megoszlanak a vélemények.
2011. jan. 28. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!