Milyen szószt készíthetnék babámnak a tésztához, hogy könnyebben csússzon neki?
vadas mártás, lecsó, pörkölt
én jó hígra főztem és turmixoltam mindent, amíg még darabosabban nem ette. Persze mindent csak enyhén fűszerezve. Nagyon szereti a vadast, abból mindig jó sokat főzök és kis adagokban lefagyasztom. És a tejfölös csirkepaprikást galuskával. Ezek a kedvencei.
Paradicsomos-halas szósz(fokhagymát megfuttatsz olajon, rádobsz egy konzerves rio mare tonhalat - lecsöpögtetve -, egy konzerves darabolt hámozott paradicsomot, bazsalikom, petrezselyem, pici só, és egy tömlős natúr krémsajt - tudom, furán hangzik, de isteni krémes lesz tőle, összerottyan, és kész), ezt főtt penne vagy spagetti tésztához tudod keverni, tetejére akár sajtot is lehet szórni, parmezánnal a legjobb.
Cukkinis-olaszos (pici aprított hagymát üvegesre párolsz olajon, rádobsz karikára vágott cukkinit és répát, bazsalikom, oregánó, pici só, és paradicsomlé vagy paradicsompüré hozzá, összefőzöd, és kész. Ha akarsz, tehetsz hozzá csirkehusit is még az elején - a hagymára, és utána jön a cukkini meg a répa), ez is penne tésztával finom, szintén reszelhetsz sajtot a tetejére.
Bolognai szószt biztos ismered, és a vadas mártás is jó ötlet volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!