Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Másnak a babája/kisgyermeke...

Másnak a babája/kisgyermeke is kárt tesz magában, amikor dühös, mérges lesz? Hogy lehet ezt kezelni?

Figyelt kérdés
2011. jan. 24. 20:56
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én kislányom mostanában fejen csapja magát, vagy éppen szájon, ha valami nem tetszik neki. Eléggé szégyellem, hiszen ha valaki látja rögtön arra gondol, hogy na, ezt a szerencsétlen gyereket üti az anyja... vagy hasonló. Holott nem így van, egyszerűen így vezeti le a dühét, az ideget, vagy nem is tudom. Már rengetegszer rászóltam emiatt, hogy nem szabad, de nem igazán érdekli. SOha nem ütöttem meg, fogalmam nincs, hogy honnan szedi ezeket a csapkodásokat, de nagyon remélem, hogy hamar leáll majd róla.

2011. jan. 24. 21:08
 2/6 anonim ***** válasza:
az enyém 18 hónapos, és mostanában csinálja, hogy ha nagyon mérges lesz, elkezd harapni bármit ami körülötte éppen van, és van hogy a saját kezét harapja meg, és még remeg is hozzá, tiszta félelmetes :( hálistennek nem tart soká ez az állapot
2011. jan. 24. 21:09
 3/6 anonim ***** válasza:

2. vagyok

szerintem minden dühkitörést vagy hisztit nyugival kell kezelni (még ha nehéz is) mert én azt vettem észre hogy ha én is ideges leszek, és hangosan szólok rá, az csak olaj a tűzre, semmit nem javít a helyzeten, csak ront, szóval teljesen nyugodt hangon beszélek ilyenkor hozzá, vagy hívom magamhoz puszira és mondom neki hogy nyugodjon meg, és ezek be szoktak válni

2011. jan. 24. 21:11
 4/6 anonim ***** válasza:

Most 22 hós, pár hónapja volt oylan korszaka, hogy csapkodta vagy karmolta magát, ha valami nem úgy volt, ahogy elképzelte.

Most már nem csinálja, magától elmúlt

2011. jan. 24. 22:12
 5/6 A kérdező kommentje:
A mi kisfiúnk 16 hós és dühében megy a legközelebbi szekrényhez, polchoz és oda ütögeti a fejét. :-((( Ahányszor csinálja annyiszor elmagyarázom neki, hogy ezt nem szabad stb.,de sajna eddig nem volt hatása, mert a következő dühkitörésénél ismét a fejét üti. Mi sem ütjük őt, úgyhogy én sem értem ezt a reakcióját.
2011. jan. 25. 14:14
 6/6 anonim ***** válasza:
Ugy tűnik kb mindenkinek ugyan ugy reagál a babája ha mérges.2 éves a fiam,ha valami nem tetszik neki vagy megharapja a karját,vagy a fejét üti valahova.Hiába a rá szólás,nem szabad,mintha a falnak beszélnék.Olyankor inkább ráhagyom és szinte azonnal abba is hagyja.Most már kezd rájönni hogy nem ér el vele semmit,de ha hirtelen tör rá a düh,gondolkodás nélkül megy a falnak.
2011. jan. 25. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!