Hogyan lehet felébreszteni egy 11 napos babát? Rábírni, hogy nappal legyen ébren és ne cserélje fel a napszakokat? Éjjel 5 órát van ébren egyfolytában és sír!
Pont így voltam, 8 hétig tartott, majd egyik napról a másikra olyan éber, hogy azóta max 9-11 órát alszik, tehát most, 4 hósan pont az ellenkezője van.
A kórházban egyszer szőlőt ettem, amitől éjszaka 9 órán át sírt, végig a kezemben tartottam. Ezután 11 órán át nem lehetett felkelteni!! Külföldön szoptatásbarát kórház, és azt mondták a spec. nővérek, hogy mivel jól fejlődik a súlya, és akkor ne aggódjak, egészségesnek néz ki, és akkor alvás alatt olyan fáradtnak látszott. 3. nap, még azt se tudtam, hogy megvolt a tejbelővellésem, az evés miatt aggódtam. Az egyik nővérnek sikerült valahogy félig felkelteni, így kb. a9-10. órában egyet szopizott, de csak egy szívást, és előtte utána megmérték: láss csodát, 10 grammot fejlődött! Ekkor mondta a nővér, hogy akkor már megvolt a tejbelővellésem, és hogy a LÉNYEG, HOGY A SÚLYA RENDBEN VAN, FEJLŐDÉSE EGÉSZSÉGES!
Bocs a sok szövegért, tehát ez utóbbit tartsd szem előtt, tehát miatta ne aggódj, ha amúgy ő rendben van! Az első 8 hétben mi is így voltunk, mint egy rongybabát, úgy mozgattam, ideális megtanulni pelenkázni...stb. Éjszaka gondolom nem teszed tisztába, félhomályban eszik, semmi kényeztetés - nálunk ezzel kb 3 hét volt, mire átállt nappali ritmusra. Nem könnyű, főleg segítség nélkül, császár után, de mi is és valószínűleg mások is túlestünk rajta, kitartás! Mégis próbáld meg élvezni a vissza nem hozható perceket, nem fogod megbánni! A nehézségeknél gondolj arra, hogy egyszer ez is elmúlik.
Szia:)Mintha a fiamról olvasnék:)10 héten át nem aludtam éjszaka és nappal max 1-1,5órát,éjjelente ringattam, h az apja tudjon aludni, mert ment dolgozni reggel:(Szóval tudom min mész keresztul, ráadásul a babánk pocifájós is volt:(10hétig zombiként éltem míg kikészultem teljesen, páromat elhanyagoltam mert még arra sem volt energiám, hogy megkérdezzem hogy van:(Segítségem nem volt rajta kívul senki, ráadásul kulfoldon élek, még ismerosom sincs. Anyuék voltak kinn az elso héten, azóta semmi. Ma már 3,5hónaposak vagyunk és tudom hogy most úgy tunik nem múlik el, de elmúlik. Emlékszem a napra - dec.31 - amikor a kisfiam eloszor aludt el este 9kor, el sem hittem:)És azóta fél 8, 8kor alszik már, felkel enni éjfél korul meg hajnalban, de már tudok én is aludni.
Nyugodj meg, véget ér nemsokára, kitartás
Szia!
Nezd, egy ilyen pici babanal ez meg teljesen termeszetes, ahogy no a baba, ugy javul majd a helyzet. Az en fiam is mig a korhazban voltunk, 2 nap alatt osszesen kb 2 orat hagyott aludni, na gondolhatod, ezek utan mindenen elbogtem magam. Aztan otthon is ugyanez ment, de akor mar kicsivel tobbet aludtunk, es ahogy nott, ugy javult a helyzet. Kozrejatszott a hasfajasa is. Kb 3 honapos kora ota szinte vegig alussza az ejjelt. Este 9 korul alszik el, es masnap reggelig alszik, akor eszik, aztan ismet durmolas fel 11, 11-ig. Ido kerdese, hidd el, addig is kitartas. Ja es meg annyit, hogy ne hagyd sirni, mert egy pici baba meg nem fog belole tanulni, hisz ok okkal sirnak, nem azert, hogy az anyukaikat idegesitsek...en sose hagytam sirni a fiam, es megis nagyon jo baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!