Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Félek a hozzátáplálástól, mit...

Félek a hozzátáplálástól, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Félek, hogy valamit rosszul fogok csinálni, olvastam már sok mindent de mindegyik mást ajánl. :S

Bizonytalan vagyok mivel kezdjem, és mikor. Most volt 1 hete 5 hónapos a kisfiam. Egyenlőre nem látom, hogy éhesebb lenne, sőt próbálom sokszor etetni, de elfordul a cicimtől, mert nem éhes.

2011. jan. 24. 14:29
 1/3 anonim ***** válasza:
Figyelj!Nem kell félni!Nem lesz semmi baj.Olvass sokat utána,vagy ha bízol a védőnődben akkor kérj tőle tanácsot!Itt is sok segítséget kaphatsz.Egyébként várd meg a 6 hónapos és kezd gyümölccsel szerintem.
2011. jan. 24. 14:33
 2/3 anonim ***** válasza:

Először én is így voltam ezzel.

Viszont a hozzátáplálás nem etetést jelent először, hanem kóstoltatást. Meg kell ismernie ízeket a babának, hogy mire fogy az anyatej és veszít tápanyagtartalmából (ez 8. hóig legkésőbb eljön), enni tudjon húsos főzelékeket is a vaspótlás miatt. Ha a testsúlynövekedés leáll, vagy kisebb mértékű, mint idáig, különösen indokolt a hozzátáplálást elkezdeni.

Érdemes édeskés ízzel kezdeni, mert az anyatej is édeskés. Pl. sütőtök, sárgarépa, alma, körte... a hozzátáplási táblázatok segítenek.

2011. jan. 24. 14:36
 3/3 anonim ***** válasza:
77%

Anyatejes babáknál 6 hónapos kortól ajánlják a hozzátáplálás elkezdését. Viszont 6 hónaposan tényleg el kell kezdeni a kóstoltatást, mert később már lehet, hogy nem lesz annyira nyitott az új élményekre, ízekre. A fejlődést nem lehet és nem is szabad megállítani, gondolj rá úgy, mint egy új kalandra, és mosolyogva kínáld meg a babádat :) Mi nemrég kezdtük, de olyan jókat nevetünk - én a babámon, amikor cuppog, vagy pofákat vág, ő meg azon, hogy én nevetek :)) Ha konkrét kérdésed van, tedd fel bátran!

Másik dolog: csak akkor etesd meg, ha tényleg éhes! Ez főleg anyatejes babáknál fontos!

2011. jan. 24. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!