Darabos ételből mennyi egy normális adag?
Tudom hogy pépesből 200 gramm körül, vagy egy bébiételes üvegnyi, és ki többet eszik, ki kevesebbet. De a darabosból mennyi? 10-15 kanál? És mi az ami már nagyon kevésnek számít?
A ti gyereketek mennyit eszik darabosból?
Szerintem a normális nagyon szubjektív! Gyerekre válogatja!
Az Én 10 hós kislányom ebédre megeszik egy üveggel, de attól is függ mennyire laktató az adott étel, mennyire éhes.
Van, hogy csak a felét eszi meg, de elég neki, mert látom, hogy nem marad éhes, elégedetten szunyókál ebéd után!
Én rábízom a kislányom szervezetére miből mennyit eszik. Nagyim is mondja, hogy tömjem a gyereket, mert sose nő meg! Dehogy tömöm! Engem tömtek kicsi koromban, Én nem akarom ezt csinálni a gyerekemmel!
hát erre én is kiváncsi lennék, mert mi is éppen az átállás körül vagyunk, így nehezen tudom megítélni, mennyi is az annyi.
szóval a főzelék még mérhető, mégha darabos is.
emellett kap a lányom kenyeret pl Medvesajttal, virslivel, sonkával...stb. általában egy fél szeletnyi kenyeret eszik meg egyszerre (ez egy átlagos 1 kg-os kenyér közepes szeletének a fele lehet kb., mivel mi a Félegyházi pékségben kapható házikenyeret vesszük, ami 2 kg-os egészben, olyan nagy cipó), virsliből bő felet, egy kockasajtot...kb. ez a jelenlegi mérték. de már megevett egy negyednyi sonkáspizzát is. azt bizony nem kellett eröltetni:-)
a többi ételt egyébként nem különösebben mérem illetve figyelem, mert teljesen változó, hogy mikor mennyire éhes, mennyit fogad el. megevett már egy egész rántott csirkecombot egyszerre, de volt, hogy 3 falat lekvároskenyeret evett. A lényeg, hogy egyen, és gyarapodjon.
a lányom most 1 éves, holnap megyünk dokihoz mérni, de itthon is megmértük, kb 75 cm és kb. 9 kg.
a főzeléket próbálom most kevésbé pépesíteni, de szerintem az még így is mérhető. ezt azért próbálom beletukmálni, a többiből annyit eszik amennyit elfogad. a lényeg szerintem, hogy ne maradjon ki étkezés, így ha pl. nem fogadja el uzsonnára a joghurtot amibe reszeltalmát szoktam tenni és babapiskótát, akkor kap valami mást, pl. sajtos kenyeret.
Szia! a darabos,szilárd ételekből kevesebbet esznek a babák de ne félj,jól laknak tőle.
Elsősorban azért mert töményebb mint a turmixolt,pépes ételek.
Másodszor el is fáradnak a rágásban,hiszen ezt nem csak nyelik:)
De még ha úgy látod,hogy mennyiségre kevés,biztos,hogy megtellik a pocija!
Az én fiam 13 hós.A szilárd ételekből 10-12 kanál vagy falat ami elég neki.
Én is aggódtam,hogy kevés,de anyukám ilyenkor mindíg megnyugtat,hogy ne féljek tudja a baba,hogy mennyi kell neki.
Ha éhes maradna azt jelezné:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!