Mit csináljak, hogy "visszakapjam" a "régi" babámat?
7 és fél hónapo Kicsikém egy hete folyamatosan nyűglődik napközben. Csak állni szeretne, máshogy csak a nyöszörgés van. Max. 5 percet játszik el fekve vagy ülve -hiába vagyok mellette, hiába csinálok mindent úgy, mint eddig- aztán jön a kínlódás. Az egész azóta van, amióta megtanult kapaszkodva felállni.
Mit csináljak vele? Van valami tippetek? Egész nap csak nem állhat...
Szia!
Lesznek még ilyen időszakok, ez nem az utolsó:-( Mivel mindig valami újat tanul, az az érdekes, azt szeretné egész nap gyakorolni, ez természetes:-) Viszont mivel még nem tudja önállóan csinálni amit szeretne, és nem akkor amikor Ő szeretné, olyankor jön a nyűglődés:-) Sajnos ez ellen nem nagyon tudsz mit tenni, csak hogy sokat vagy mellette, szórakoztatod, lekötöd a figyelmét és figyelsz a baba reakciójára. Sok múlik azon, ha segíted abban amit Ő szeretne és nem korlátozod. Persze ezt úgy értem, hogy a kommunikáció hiányában korlátozzuk őket néha, mert nem mindig vesszük észre hogy mit is szeretnének.
Szóval figyeld Őt és segítsd:-)
Meglátod nem lesz gáz, sőt:-)
Minden új mozgás formánál így kezdődik, sokat gyakorolnak:-)
Üdv:
Brigi
Szerintem tedd bababiztossá a szobát ahol vagytok a nap folyamán és hagyd, hogy csinálja azt, amit szeretne. Az enyém felállt és rá egy hétre már tudta hogyan üljön le. Közben elmászott vmi másik tárgyért, ott is felállt, mert a falban is meg tudott kapaszkodni. Egész nap feláll-leül-feláll-leül. Karácsony óta csinálja ezt és hihetetlen mennyit fejlődött a mozgása. Mi mindent elpakoltunk az útból, bedugaszoltunk a konnektorokat, és kitettük a játékokat a szőnyegre.
Óhatatlan, hogy elesik néha, de meg kell tanulnia esni is, és azt inkább a szobában kezdje, mint a betonon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!