Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak, hogy "visszakap...

Mit csináljak, hogy "visszakapjam" a "régi" babámat?

Figyelt kérdés

7 és fél hónapo Kicsikém egy hete folyamatosan nyűglődik napközben. Csak állni szeretne, máshogy csak a nyöszörgés van. Max. 5 percet játszik el fekve vagy ülve -hiába vagyok mellette, hiába csinálok mindent úgy, mint eddig- aztán jön a kínlódás. Az egész azóta van, amióta megtanult kapaszkodva felállni.

Mit csináljak vele? Van valami tippetek? Egész nap csak nem állhat...

2011. jan. 24. 11:31
 1/3 anonim ***** válasza:
2 gyerekem van. Nálam akkor csinálták, legfennebb 2 hétig, amikor megtanultak felállni, de nem jöttek rá, hogyan tovább....nem tudják, hogy el kell engedni, amiben kapaszkodnak, és aztán mászhatnak másik helyre, mert lépve az més nem megy, ugye...kis buták, de hamar rájönnek, hogy kell visszaguggolni, kezével elengedni....ezt ki kell bírni. Amúgy, bár még picike, és el tud esni vele, de a járássegítő jól jöhet, mi is most vettünk. Elő gyereknél még bébikomp volt, és ez a legjobb dolog a világon, mert a gyereknek nagyon bejön, viszont hamar rászokik a baba és anyukának is annyival nagyobb jkönnyebbség, hogy ott nem ordít..., hogy túl sokat van benne a kicsi és ez árt mindennek, gondolom, hallottál már a témáról...egyensúly, lábujjhegyen járás sokáig, stb...de ha ügyesnek ítéled meg magad, és be mered vállalni, az a legjobb. Én második gyereknél nem akartam, kibírtam ezt a pár hetet, most meg már szépen lépeget a bútorok mellet.
2011. jan. 24. 11:39
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Lesznek még ilyen időszakok, ez nem az utolsó:-( Mivel mindig valami újat tanul, az az érdekes, azt szeretné egész nap gyakorolni, ez természetes:-) Viszont mivel még nem tudja önállóan csinálni amit szeretne, és nem akkor amikor Ő szeretné, olyankor jön a nyűglődés:-) Sajnos ez ellen nem nagyon tudsz mit tenni, csak hogy sokat vagy mellette, szórakoztatod, lekötöd a figyelmét és figyelsz a baba reakciójára. Sok múlik azon, ha segíted abban amit Ő szeretne és nem korlátozod. Persze ezt úgy értem, hogy a kommunikáció hiányában korlátozzuk őket néha, mert nem mindig vesszük észre hogy mit is szeretnének.

Szóval figyeld Őt és segítsd:-)

Meglátod nem lesz gáz, sőt:-)

Minden új mozgás formánál így kezdődik, sokat gyakorolnak:-)

Üdv:

Brigi

2011. jan. 24. 11:43
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem tedd bababiztossá a szobát ahol vagytok a nap folyamán és hagyd, hogy csinálja azt, amit szeretne. Az enyém felállt és rá egy hétre már tudta hogyan üljön le. Közben elmászott vmi másik tárgyért, ott is felállt, mert a falban is meg tudott kapaszkodni. Egész nap feláll-leül-feláll-leül. Karácsony óta csinálja ezt és hihetetlen mennyit fejlődött a mozgása. Mi mindent elpakoltunk az útból, bedugaszoltunk a konnektorokat, és kitettük a játékokat a szőnyegre.

Óhatatlan, hogy elesik néha, de meg kell tanulnia esni is, és azt inkább a szobában kezdje, mint a betonon.

2011. jan. 24. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!