Másfél éves lányom, kb. 2-3 hónapja felébred, hajnali kettő körül és tápszert kér. Sosem aludta végig az éjjeleket, nem túl jó alvó, de evés nélkül addig azért kibírta olyan 5, fél 6-ig. Akkor mindig evett és még visszaaludtunk. De újabban kel és eszik, majd reggel 6 körül megint. Fogalmam sincs miért állt vissza az éjszakai evésre, de ha nem adok Neki, ordít, hisztizik. Szerintetek éhes, vagy megszokásból ébred fel mindig hajnalban, és a tápszert is csak megszokásból kéri? Vagy tényleg éhes? Le kellene szoktatnom erről, vagy majd elhagyja magától?
2011. jan. 23. 22:08
1/10 anonim válasza:
Másfél évesen már nem tápszer kellene neki. Ha este rendesen jóllakik,akkor nem ébred fel éjjel. Adj neki valami tápláló vacsorát.
2011. jan. 23. 22:17
2/10 anonim válasza:
Milyen tápszert adsz neki? Szerintem egy másfél éves gyerkőcnek ez nem túl tápláló.
Vacsira mit kap?
ui: nekem is másfél éves a lányom, és tápszeres volt, ezért kérdezem :)
2011. jan. 23. 22:17
3/10 anonim válasza:
Allergia miatt kell a tápszer?
Mit szokott vacsizni?
2011. jan. 23. 22:25
4/10 anonim válasza:
14 hónaposom vacsorára levest, főzeléket, húsos vagy tésztás vacsit kap (amit mi esznk) aztán kis desszertnek puding, kölesgolyó, pogi vagy valami, megfürdünk és utána kap 300ml tápit. így reggel 8-9 ig nem éhezik meg :)
2011. jan. 23. 22:52
5/10 A kérdező kommentje:
Eszik mindenfélét, de nem túl jó étvágyú. A tápszerrel nincs baj, mert 2 éves korukig úgyis kell kb 4-5 dl tejalapú, annyi tejet meg úgysem adnék neki naponta, annyit meg sem inna, úgyhogy reggel este a tápszert továbbra is adni szeretném. Este fél 9- kor iszik meg 210 ml vízből tápszert, de előtte természetesen kap fél 7-7 körül vacsorát, már amikor megeszi. Tök mindegy, éjjel 2 körül akkor is felkel enni, és tápszert követel.
2011. jan. 24. 13:19
6/10 anonim válasza:
Szerintem rossz szokás , én nem hagynám neki. Bekkelj ki 4-5 éjszakát, hogy nem adsz neki, utána nem fogja kérni-ha persze ezt akarod. ha nem gond, add neki éjjel is .
2011. jan. 25. 22:07
7/10 anonim válasza:
Szerintem csak rossz szokás,egy egyéves gyereknek már normális vacsival kibirja reggelig,nem kel éjszaka enni.
Megpróbálhatod,hogy vizet adsz neki ha ugyanúgy visszaalszik utána,akkor egyértelmű.
Most majd sokan irják,hogy gyerekkinzo vagyok amiért én hagynám hisztizni 3 éjszakát (mert utána 95%ra mondom ,hogy elfelejti és nem kel többet),de inkább sirjon néhány napot,minthogy 4 éves koráig ne aludjon normálisan. Az senkinek sem jó,se neki,se nektek.
Ha nem eszi meg a vacsorát,akkor meg éhes,alakitsd ugy a napirendeteket hogy este 7-8 körül éhes legyen és egyen
2011. jan. 25. 22:47
8/10 anonim válasza:
Én is azt mondó vagyok, hogy legyen éhes vacsorakor, amit kicsit később adhatsz neki, éjjel pedig próbálj vizet adni. Lehet, hogy csak szomjas. Télen a fűtés miatt, nyáron pedig a meleg miatt is kiszáradhat és kívánja.
2011. jan. 26. 00:13
9/10 anonim válasza:
tök mindegy hogy éhes vagy szomjas, akkor is felkel. egy éves kor után már nem tápszert kéne adni, hanem tejitalt, ezt is porból keverheted ki. 210ml? és rossz evő? az én lányom sose ivott 140ml-nél többet-na ő rossz evő! majd kinövi, egy gyerek ugyanis vagy jó alvó vagy nem-ez van
2011. jan. 26. 10:50
10/10 A kérdező kommentje:
Igen, rossz evő, csak a tápszerből hajlandó tisztes mennyiséget enni, a többi kaja napközben alig csúszik Neki. Azt nem nagyon értem, hogy miért jobb a tejital a tápszernél, mi próbáltuk, ugyanúgy por az igaz, összetételben sincs igazán különbség csak más a neve, nameg drágább és édesebb. A védőnő és a gyerekorvos szerint még sokáig kaphatja. Lehet hogy nem voltam világos, nem a tápszerezéssel van bajom, hanem az éjjeli evéssel. Meg fogom próbálni hogy nem adom Neki, de vízzel nem fogja beérni, mert ordít, hogy: TÁPI! Azért megpróbálom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!