Mi az az étel vagy ital amit legelöször lehet kóstoltatni egy tápszeres babával, és mikor?
Akkor jó hogy nem csak én gondolkodom így, hogy minnél előbb annál jobb:))
Köszi a válaszod:)))
Tévedés. Minél előbb, annál rosszabb. Ha 6 hónapos kora előtt elkezded etetni, akkor azzal nagyon sokat árthatsz. A bélrendszere nyitott, még minden káros anyag gond nélkül átjut rajta. Nem tud még rendesen emészteni sem, és ezzel megterheled a szervezetét.
Sok anyuka védekezik azzal, hogy "dehát semmi baja a gyerekemnek, teljesen egészséges". Na igen. Még. De lehet, hogy 5 év múlva előjön az ekcéma, az allergiák, a rák. Persze akkor már eszébe sem jut az, hogy esetleg megakadályozhatta volna.
A következő magyarázkodás pedig az, hogy a nagyszüleinket is hozzátáplálták már 1 hónaposan. Igen? És mégis mit adtak nekik? Olyan zöldséget-gyümölcsöt, amit fene tudja hányszor permeteztek le, meg ilyen-olyan génkezelt vackokat? Nem. Ők maguknak termelték meg. De ma már a légszennyezettség is olyan magas, hogy az ún. bio élelmiszerekkel is nem árt fenntartással lenni.
A szüleinkre meg elég ránézni... Na, ők aztán megkapták egy hónapos korukban a permetezett almát. És mennyi beteg ember van közöttük.
A mai tápszereket úgy fejlesztették ki, hogy tökéletesen kielégíti a babák igényeit 6 hónapos korig, ha már nincs anyatej. Én azt mondom, hogy kár a gyerek egészségét kockáztatni.
Azért szerintem, hogy ha olyan károsak lennének a boltokban kapható bébiételek, italok, akkor nem engedélyeznék őket, pont a mai világban, ahol minden terméknek ezernyi kritériumnak kell megfelelnie. És valószínűleg nincs több beteg ember sem, mint régen, pedig számtalan anya adja ezeket a babájának.
Ja, és én 3 hónapos koromtól ettem bébiételt és anyukám szerint csak a boltit voltam hajlandó megenni, az otthonit ne, pedig saját maguk termelték a zöldséget, gyümölcsöt. Nincs allergiám, nincs gyomorpanaszom, évente egyszer vagyok kb. náthás, de néha az is kimarad.
Valószínűleg a hajlam nagyobb szerepet játszik ebben, mint az, hogy ki milyen ételt eszik csecsemőkorában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!