Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért különbözik ennyire...

Miért különbözik ennyire országonként, hogy mikortól mi adható? Nálunk tilos az eper és a málna. Az osztrákoknál és a németeknél ezeken a bébiételeken 4 hónapos a jelölés.

Figyelt kérdés
De szinte minden eltérő, ha egy másik országban nézi az ember. Ezt csak én furcsállom?
2009. febr. 4. 10:34
 1/4 vav22 ***** válasza:
Talán az (is) lehet a magyarázat, hogy minden nép gyomra máshoz van szokva, mások az étkezési szokások. De ez csak az én privát véleményem, amúgy fogalmam sincs...
2009. febr. 4. 11:15
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Pont valamelyik nap volt erről szó a TV-ben. Más nemzeteknek más a konyhájuk, ezért minden nemzetnek másmilyen a tipikus ételallergiája. Példaként felhozták, hogy mi a babáknak 10-12 hónapos korukban adunk halat, míg a japánok (? már nem emlékszem pontosan, de az a lényeg, hogy tengeri állatokat előszeretettel fogyasztók) gyakorlatilag a tengeri hallal kezdik el a kóstoltatást, hozzátáplálást.

Ami nekem feltűnt, hogy más az a hozzátáplálási táblázat, amit a védőnők, orvosok ajánlanak, mint amik a bébiételekre rá vannak írva. Pl. a marha húst 10 hónapos korban ajánlják bevezetni, míg van olyan bébikaja, ami tartalmaz marhát és 6 hónapos kortól adható. De írhattam volna pl. a málnát, ami a kiskönyv szerint 13 hónapos kortól adható, ezzel szemben a málnás tejpépre az van írva, hogy 4 hónapos kortól.

2009. febr. 4. 11:40
 3/4 anonim ***** válasza:
Valóban így van, igaz amit a két első hozzászóló írt. Nálunk ugye a tipikus magyar zöldségek, gyümölcsök az elsők.
2009. febr. 4. 11:53
 4/4 anonim ***** válasza:
Itthon is van olyan bébiétel, ami alma málna, 4 hós kortól, vagy 5 től már nem emlékszem, de a lányom imádja, igaz kicsit később adtam neki. A védőnő azt mondta, hogy a bébiételest eheti, mert az különleges eljárással készül.
2009. febr. 4. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!