Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1.6 honapos gyereknek vizes...

1.6 honapos gyereknek vizes ruha? Nem ártok többet vele? Orvos mondta hogy felmegy a láza kell vizes ruha.

Figyelt kérdés
2011. jan. 22. 23:17
 1/8 anonim ***** válasza:
Akkor már inkább a hűtőfürdő.
2011. jan. 22. 23:22
 2/8 anonim ***** válasza:
63%
Igen, szokták ajánlani a hűtőfürdőt, ill. a priznicelést. Az utóbbi az amit te is kérdeztél, hogy pl. vizes törölközőbe kell göngyölni a babát. Nem ártasz vele. Azért ajánlják, mert így nem kell gyógyszert adni. Én is sok helyen olvastam már, hogy először hűtőfürdőzzünk, és ha az nem elég hatásos, utána gyógyszer. De én nem alkalmaztam még, nem vonz a gondolat, hogy szadizzam szegénykém, mikor amúgy kivan a betegségtől. Emlékszem, hogy mikor kiskoromban nagyon lázas voltam, és a lázcsillapítok nem akarták levinni, akkor engem is prizniceltek, és nagyon utáltam, bár attól legalább lement.
2011. jan. 22. 23:25
 3/8 A kérdező kommentje:
az a baj hogy a kupot kikakilja a nurofent kiköoi valamennyi bent is maradt.. és nem vitte le a lázát 38,5 most alszik a fürdőhöz fel kell kelteni nem szivesen zaklatnám meg..
2011. jan. 22. 23:36
 4/8 anonim ***** válasza:
Elhiszem, de ha lázas, ne hagyd úgy éjszakára, mert még feljebb mehet. Le kell vinni, utána aludjon el. Próbáld meg a hűtőfürdőt. Jobbulást a babának!
2011. jan. 22. 23:44
 5/8 anonim ***** válasza:
hűtőfürdőre elméletileg 39 fokos láz fölött van szükség. lehet hogy "szadizás" de mindenképpen 38 fok alá kell vinni a lázát. többet ártasz neki ha hagyod magas lázzal, mint a hűtőfürdővel. persze hogy kellemetlen, de muszáj. 38,5 elég a gyógyszer. már persze ha 16 hónapos. ha 1.6 hónapos (nincs 2 hónapos?) akkor azonnal orvos. 2 hónapos kor alatti láz esetén azonnal orvost kell hívni, egyébként elég 24 órás lázas állapot után.
2011. jan. 23. 06:03
 6/8 anonim ***** válasza:
Bokájára,csuklójára én szoktam tenni a kislányomnak. Homlokára semmiképpen sem.
2011. jan. 23. 10:23
 7/8 anonim ***** válasza:
Amikor már semmilyen lázcsillapító nem hatott és a kislányomnak 39 foknál magasabb lett a láza, én bizony betekertem vizes lepedőbe és a fejére még külön tettünk vizes textilpelenkát. Nagyon utálta, de meghozta az eredményt. (Ja, és az elején ez sem használt, kb. 40 percen keresztül csináltuk.)
2011. jan. 23. 15:52
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem gyerekkoromban a homlokomat is beborogatták és én olyan homloküreg gyulladást kaptam,hogy csak na!
2011. jan. 23. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!