Hányszor kell lennie székletnek egy egyhetes anyatejes babának?
Anyatejes babáknál az is normális ha 5 nap alatt egyszer kakil, vagy egy nap ötször!
Sok boldogságot!
Hát sajnos kevés baba kerüli el a hasfájósságot. És ez általában nem a kaka mennyiségétől függ, vagyis nem azért fáj. Az első három hónap sokszor erről szól, persze vannak szerencsések.
Azért nem árt beszerezni velamelyiket:infacol, espumisan, gripe water, édesköménytea. Lehet szükség lesz rá a későbbiekben. De hátha nem! :)
Ha teljesen normális állagú a széklete, akkor tényleg nem baj, ha napokig nem kakil, persze csak akkor ha anyatejes kizárólag.
Az enyém tápszeres volt, és szorulásos, plusz hasfájós.
Nálunk a gripe water(bár ezt pár hét elteltével lehet csak kezdeni, nem ujjszülöttnek) és a szélcső vált be..azzal kijött a kaka. De nálatok nincs ilyen gond, mert nem írtad. szóval ne aggódj amíg kizárólag anyatejes addig nem baj ha ritkul a kaki, lehet épp ma vagy holnap már többször fog :)
De ha úgy érzed mégis, hogy ez okozza a bajt, rosszat nem csinálsz,(kicsit később) ha kipróbálod a szélcsövet, ez egy vékony csövecske, beledugod a popóba és szépen jön a puki is meg a benntragadt kaka is.
Az én fiam 2 hósan nagyon nagyon szorulásos volt, 2 dl kamillateaát is megitattam vele, holott állítólag pár korty is meghajtja őket, na nálunk a 2 dl semmit sem ért. Majd jött a szélcső, és ez megoldotta a bajunkat. És nem is szokott hozzá.
Ezt csak úgy írtam, egy plusz információ :) :)
Köszönöm, tegnap több termés volt! :-) A hasfájósság gyakorlatilag éjszaka, és kora hajnalban jellemző! Nappal nyugi van! Remélem hamarosan kinövi! :-) Az infacol talán hatásos, mintha jobb lenne, mióta használjuk!
Szép napot! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!