Gyerek mellett normális a hangulatingadozás?
Vagy egy 2,5 éves és egy 10 hós lányom.
Normális, hogy hirtelen hangulatingadozásaim vannak, vagy másban keressem az okot?
Lehet a fáradtsgától, kialvatlanságtól, általános monotonitástól, vagy oka van?
Merre induljak? Vérvétel? Hormonszint? Vagy hova?
Egyik pillanatban semmi bajom, minden rendben, a másikban nem tudom elviselni sem magam, sem lányaim. Zavar, hogy be nem áll a szájuk, hogy másznak rám állandóan, hogy pisilni kell, hogy éhes vagyok, hogy inni kérek, hogy minden kiesik a kezemből... és ideges, nyűgös és hisztis leszek. Ez viszont nehezen múlik...
Te is vagy így, vagy vizsgáltassam ki magam?
Lehetséges akár szülés utáni depresszió is. Első körben háziorvost, illetve pszichológust javasolnék.
De az is lehet, hogy pusztán eleged van, elfáradtál, kimerültél, kellene egy kis idő magadra is.
Ki vagy merülve. Szoktasd le a lányaidat arról,hogy állandóan rádmásznak. Alakítsd úgy a napodat,hogy legyen egy kis időd magadra is. Olvass,hallgass zenét stb. A gyerekeket hagyd néha az apukára,vagy a mamákra,és menj egy kicsit sétálni.
Ha ezen nem változtatsz,akkor semmilyen kivizsgálás nem fog segíteni.
Szintén 2 és fél éves a lányom és ugyanez a gondom. De én megtaláltam a magyarázatot. Senki nem tud soha foglalkozni vele, mert külföldön lakunk, apja szinte alig látja. Ő éli a boldog életét (amúgy persze együtt vagyunk), akkor és oda megy ahova akar hisz mindig ott az anyja a gyerekkel. 2 és fél éve esélyem sincs sehova egyedül menni, még wc-re se. De nem is nagyon lenne hova menni, egy világ végi halott faluban élünk.
Kösz, hogy kiírhattam magamból :)
Nincs mit:-)
Már voltam pszichológusnál, csak azt hajtogatta, hogy szakítsak időt magamra, de valahogy soha nem sikerül. A nap 24 órájában lehetetlen magammal foglalkoznom, egy szabad gondolatom sincs. Reggeltől estig pörgés van, fél 10 mire elalszanak, fürdök és hulla fáradtan ágyba dőlök...
Hétvégente elmennék, de mindig van valami . Vagy a gyerek beteg, vagy pénzünk nincs elmenni a városba... tény, hogy egyedül soha nem vagyok.
ÉS tényleg változtat, ha mondjuk kéthetente vasránap kivonom magam a forgalomból? VAgy az még kevés?
A vérképen én is gondolkodtam, de ha nem specifikus, nem derül ki semmi belőle...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!