Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mik azok a ruhadarabok amiből...

Mik azok a ruhadarabok amiből nagyon sok kell egy pici babának?

Figyelt kérdés
Már nagyon sok babakelengyét nézegettem külömböző oldalakon de mindenhol más más darabszámban írtak,így már teljesen elbizonytalanodtam. Miből érdemes sokat venni?
2008. jan. 25. 17:51
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Sokat semmiből, hisz nagyon hamar nől, semmit nem fog 2 hónapnál tovább hordani.

Ha ujszülöttről van szó, akkor legyen 4-5 db rugdalózód -ebből fogy a legtöbb(télen hosszujjas, lábas, nyáron rövid, ujjatlan) legyen kisinged 2-3 db, nadrágod 3-4 db, pelenka a böfiztetéshez 5-6 db, pár zokni, kissapka, előke, hirtelen...

de tényleg jók a neten található listák, de sokat tényleg nem kell venni semmiből:-)

2008. jan. 25. 18:19
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 2 hónapos a kislányom és a kombidresszekből (hosszúujjú, rövidujjú) használ a legtöbbet. Attól függ, milyen gyakran akarsz mosni, a kombidresszekből napi kettőt kalkulálhatsz. Rugdalkódzókból napi egyet. Ezenkívül a textilpelenkából 20-30 db a kényelmes. Nem pelenkázni, csak büfiztetéshez, fejalátétnek, stb.
2008. jan. 25. 18:23
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Semmiből sem kell sokat venni, hamar kinőnek mindent a picik. Nekem most 3 hónapos a fiam, 50-56 mérettel kezdte, most már majdnem jó a 68-as. Újszülöttnek szerintem a következők kellenek:

4 hosszú ujjú rugi

4 rövid ujjú body

3 hosszú ujjú body

1-2 kardigán

2 pár zokni (csak óvatosan, én 4 párat kaptam és előre is vettem 2 párat)

1 megkötős pici sapka

Nekem ennyi elég volt egy méretből. Érdemes venni egy kb. 62-es méretű hálózsákot (ami olyan anyagból van, mint a rugi), ebben nagyon szeretnek aludni a picik, vagy vehetsz olyat is, ami vastagabb, akkor nem kell betakarni, vagy csak egy kis vékony takaróval.

Nekem volt egy pólyám is, még anyukám használta, nagyon jó volt az első pár hétben, de ha nincs, nem érdemes venni, mert nem sokáig lehet használni.

Ja, és persze vegyél jó sok textilpelenkát, azokat már előre be is szegheted, nálunk állandóan használatban vannak.

2008. jan. 26. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!