Kisbabát hány hónapos kortól lehet hordozóban vinni?
előző
Chicco Go kengurunk volt, simán tartja a hátát, szerintem jobban , mint egy kendő
Kenguruba sose tenném. Egy kenguruban csak összevissza lötyög, lóg a baba, és neked se kényelmes. A kengurupártiak se kardoskdnának annyira a kenguru mellett, ha próbáltak volna mást is.
Én próbáltam mást is. Kisbabának, újszülöttnek legjpobb a szövött vagy rugalmas kendő. Ez minden ponton tökéletesen körbeöleli és megtámasztja a testét, a fejét, amire egyetlen kenguru sem képes. Amikortól pedig már tudja tartani a fejét (kb 3 hónapos korától), lehet mei tai-ban vagy csatos hodozóba tenni.
Mi történik, ha egy kendőbe bekötjük a babát? Ha jó a szövése és megfelelőképpen szorosan kötjük meg, akkor pont a gyerek gerince fejlődési fokának megfelelően öleli át, hiszen milliméterről milliméterre illeszkedik az édesanya és a gyerek testéhez.
Én újszülött kortól Manduca márkájú, ún. ergonomikus hordozót használok. Sokféle hordozót kipróbáltam mielőtt választottam. Viszonylag nagy súllyal-4000g-született a fiam,a rugalmas kendőt nem tudtuk volna sokáig kihasználni, ill. sok idő mire megtanulod helyesen felkötni. A most annyira divatos mei tai-t is kötözgetni kell, felsepred vele a földet. A Manduca csatos, csak beállítod a pántokat és kész. Van benne egy újszülött betét ami a baba popsiját magasabb pozícióban tartja, így a baba magzati pozicóban marad. Ahogy nő a baba, úgy át lehet térni az M pozícióban való hordozásra, mely megfelel a csípők és gerinc fejlődésének. Később hordhatod a babát háton vagy oldalt is.
Én is és ami a legfontosabb szempont, a fiam is nagyon szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!