Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most fog rászokni az ujjszopás...

Most fog rászokni az ujjszopásra? Vagy csak a foga miatt van?

Figyelt kérdés

7 hóanpos kisfiam mostanában egyre többször megtalálja a nagyujját. De igazából nem szopizza, hanem olyan, mintha vakargatná vele az ínyét. Korábban is mindig a szájában voltak az ujjai, de össze-vissza, hol az egyik, hol a másik. Most viszont a bal nagyujj a favorit.

Nem cumizik, nem használunk cumisüveget. Nem igazán szeretném, hogy rászokjon az ujjszopásra, mert félek, hogy nehéz lesz később leszoktatni róla. (Ismerek olyat, aki még iskolás korában is szopta...)

2011. jan. 19. 10:21
 1/2 anonim ***** válasza:

Ahogy írtad is, vakargathatja vele az ínyét, de akár az is lehet, hogy "nyugtatóként" használja. Szerintem ezen ne parázz, 7 hónapos babánál semmit nem jelent. Azt semmiképpen sem jelzi előre, hogy még a suliban is szopizni fogja. Majd ha 3 évesen is állandóan a szájában lóg a keze, ráérsz aggódni. :)

16 hónapos lesz a kisfiam, 8 hónapos koráig cumival aludt el, azóta csak a nagyujja kell neki. De csak elalváshoz használja, illetve ha már álmos, azt onnan veszem észre, hogy megfogja az alvós rongyiját, és nagyujj a szájba. Miért venném el tőle? Hisz olyan pici még...

2011. jan. 22. 22:45
 2/2 anonim ***** válasza:
lehet kapni a DM-ben egy szettet, ami 3 darabból áll, van benne egy kis buzogányszerű gumis "valami", egy fogkeféhez hasonlító szintén gumis "valami" és egy kis fogkefe. Babylove termék, tehát nem drága. Én ezt vettem a lányomnak. Először a buzogányszerűt kell odaadni neki, a lányom lelkesen forgatta a szájába, néha-néha tettem rá Dologélt is, azzal maszírozta az ínyét. Szerintem jobb az ínymaszírozáshoz, mint az ujja. Egyébként a lánykám nagyon rágós fajta, valójában mindig van valami a szájában, amit folyamatosan rág, de ez a "bigyó" tünt számomra a legpraktikusabbnak. most 1 éves, és még nem múlt el a rághatnékja:-)))
2011. jan. 23. 07:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!