Tüdőgyulladásra gyógyszer szoptatás alatt?
Mindenképp szedd a gyógyszert. Jobbulást. Nagyon átérzem a helyzeted. Itt fekszem maszkban a 10 hónaposom mellett tüdőgyulladással, és heveny hörghuruttal.
Először a háziorvoshoz mentem, aki félre értett. Azt hallotta, hogy szoptatok, ezért az Ospamaxot írta fel. Azt mondta ezt szedhetem szoptatás alatt is, bár a betegtájékoztatóra nem ez volt írva. Ennek ellenére a világ legjobb háziorvosa, maximálisan bízom benne. Tegnap elfogyott ez a gyógyszer, de mégrosszabb lett minden. Tegnap derült ki, hogy végülis tüdőgyulladásom van. Most egy nagyon bivaly erős antibiotikumot kaptam.
De a dokidnak nem mondtad, hogy szoptatsz? Mindenképp vele kellene beszélned, hisz mi bármit is mondunk, úgyis tőle kapod a receptet. Ne hanyagold el magad. Tessék elmenni hozzá, és megkérdezni, hogy így szoptathatsz e? Vagy legyen kedves Neked megfelelő gyógyszert felírni. Jobbulást kívánok.
Gondolom, szóltál, hogy szoptatsz, így a doki olyan gyógyszert írt ki, aminek a hatóanyaga nem árt a babának. A legtöbb antibiotikum ilyen. A tájékoztatón ált.-ban az szerepel, hogy az orvos döntésére, alapos megfontolására alkalmazható. Sajnos, ha tüdőgyulladásod van, az nem játék, gyógyszer szükséges, hogy meggyógyulj. A szoptatást ne hagyd abba, eleve nagyon kis mennyiségű hatóanyag kerül bele a tejbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!