Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ezt láttátok? A minimanó...

Ezt láttátok? A minimanó hírlevelében küldték az infót.

Figyelt kérdés

Nem pánikot akarok kelteni, csak láttam már pát kérdést ezzel kapcsolatban, és biztos érdekel titeket a fejlemények.

[link] PDF

2011. jan. 18. 20:57
 1/7 A kérdező kommentje:

MANÓ HÍREK:

Kedves !

Szomorúan vettem tudomásul, hogy újból a gyerekjátékok tartalmazhatnak egészségre erősen ártalmas vegyi anyagokat! Jelen esetben a szivacsszőnyegekről van szó, amit van, aki habtapilap-nak vagy szivacs puzzle-nek ismer. Ezek a termékek a híradások szerint formamidot tartalmaznak, bővebb információ ide kattintva.

Íme a kép róla, hogy könnyebben felismerjétek:haptapi2

Intenzív nyomozásom ellenére sem sikerült kideríteni, mely kínai gyárak termékei tartalmazhatnak és melyek nem tartalmaznak gyermekek számára káros anyagokat, ezért a biztonság kedvéért azt javaslom, amíg ez nem derül ki, addig ne engedjétek gyermekeiteknek az ezekkel, illetve az ehhez hasonló játékokkal való érintkezést!

Remélem, a hatóságok ezen a héten már elárulják, hogy mely termékek azok, amelyek valóban veszélyesek. Ezek listáját mindenképpen közzéteszem és kérni foglak arra Benneteket, hogy minél több emberhez juttassátok el. Amennyiben a mi forgalmazásunkban is szerepeltek ezek a termékek, természetesen visszavesszük Tőletek, de ennek a módján még gondolkozom. Mindannyian tudjuk, hogy az eladott darabszámhoz képest keveseknek van meg a nyugtája, a termék csomagolása meg már rég a kukában van, amin a saját vonalkódunkról felismerhetnénk, hogy nálunk vásároltátok.

HabtapiOlyan megoldáson töröm a fejem, hogyha nálunk vásároltatok, semmiképpen se járjatok rosszul, viszont azt el szeretnénk kerülni, hogy a máshol vásárolt termékek esetében is mi álljuk a kártalanítást. Ezért még pár nap türelmeteket szeretném kérni, hátha a mi termékeink nem tartalmazzák az említett káros anyagokat, de amennyiben nem tudok 100%-ig megbizonyosodni arról, hogy ezek a játékok biztonságosak, úgy mindenképp visszahívási akciót fogok hirdetni!

Nagyon szomorú leszek, ha tényleg mérgező játékot forgalmaztunk, de a jelenlegi forgalmazási szabályok szerint, ha egy játék megkapja a CE jelzést, én, mint kereskedő biztonságban érezhetem a vásárlókat és a gyerekeket!

Kérlek Benneteket, amíg a szakhatóságok nem adnak bővebb felvilágosítást, ne engedjétek gyermekeiteket az ehhez hasonló játékokkal játszani!

Tischler János

Köszönöm a figyelmeteket, hamarosan jelentkezem az újabb fejleményekkel!

Tischler János

A Mini-Manó Babacentrum megálmodója

2011. jan. 18. 20:58
 2/7 anonim ***** válasza:

mostmár igen. köszönjük. én nem tudom, mit szóljak hozzá... mikor volt a hírekben, én is írtam ki kérdést, hogy más felszedi-e és mit rak le helyette. főleg azok, akik szőnyegnek használták, mint ahogyan én is. praktikus és jó dolog a habtapi, persze csak ha nem mérgező.

én tényleg nem értem, hogy egy gyerekjárékot miért nem a forgalomba hozatal előtt vizsgálnak meg alaposan? a gyártónak nem kell az "összetevőkről" listát készíteni, mint az élelmiszereknél van? mármint nem nekünk a csomagolásra, hanem mondjuk az engedélyeztetés előtt az adott szerveknek. hogy mégis mi a jó csudát fognak engedélyezni. na mindegy. szomorú. :(

2011. jan. 18. 21:10
 3/7 anonim ***** válasza:
51%

sziasztok. Bár mi nem használunk habtapit, de hirtelen az jutott eszembe, hogy ha használnám, akkor úgy csinálnám, hogy vennék vékony (2-3 cm) habszivacsot és varrnék rá huzatot, ezen tud játszani. bár picit puhább mint a habtapi, de nem fázik fel.

csak egy ötlet.

2011. jan. 18. 21:32
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Írnál ide, ha újabb hírlevelet kapsz? Mi kaptunk karácsonyra, de nem bontottam ki...

2011. jan. 18. 21:51
 5/7 anonim ***** válasza:
Ma volt reggel a tv2-ben egy fogyasztóvédelmis, és Ő mondta, hogy ez megint egy felelsleges pánikkeltés, mert M.országon még nem találtak ilyen habtapit, pedig rajta vannak az ügyön.
2011. jan. 18. 22:07
 6/7 A kérdező kommentje:

Ha újabbat kapok, persze, írok!

Egyébként zárójelben megjegyzem, hogy mégis mit mondana egy folyasztóvédelmis? Hogy találtak ilyen habtapit? Na, megnéztem volna azt a reakciót az anyukák részéről... Akkor aztán lenne pánik. Nem is vártam mást a hivatalos személyektől.

Mérgezett dioxinos húst sem találtak nálunk, mégis az ember lassan fél húst enni...

Jobb félni, mint megijedni. Én akartam venni habtapit, de most már nem fogok.

2011. jan. 19. 08:31
 7/7 A kérdező kommentje:

Ezt kaptam ma:

MANÓ HÍREK:

Kedves!

A sok-sok email, telefon és utánajárás meghozta a gyümölcsét! Sikerült kinyomoznunk, hogy az általunk forgalmazott szivacs puzzle (habtapi, szivacsszőnyeg) az európai bevizsgálások szerint nem tartalmaz a hírekben szereplő, mérgező alapanyagot.

A két gyártó, a Top Rider és a Babyono hivatalos állásfoglalását és az összes ezzel kapcsolatos anyagot az alábbi linkeken láthatjátok:

Hivatalos álláspont a Top Rider puzzle szőnyegekről

[link]

A BabyOno hivatalos álláspontja a puzzle szőnyegekről

[link]

Nagyon szeretném megköszönni azt a sok-sok e-mailt, amit segítő szándékkal küldtetek. Az azokban szereplő nagyon hasznos linkeket összegyűjtve egy oldalon, ide kattintva megnézhetitek!

Nagyon büszke vagyok Rátok, vásárlóinkra, hogy ilyen nagy aktivitást fejtettetek ki ebben a nagyon fontos ügyben. Egyelőre úgy tűnik, hogy vaklármának bizonyult a riasztás, de ez ellenkezően is alakulhatott volna.

Ha máskor is tudomásunkra jut hasonló veszély, akkor is értesíteni fogunk Benneteket, de reméljük, hogy a közeljövőben nem lesz erre szükség! Mint eddig is, továbbra is figyelemmel fogjuk kísérni az Európa bármely országában veszélyesnek minősített babatermékeket, amit a RAPEX listára tesznek fel és ha úgy ítéljük, hogy Magyarországra is kerülhetett belőle, az ügy fontosságát mérlegelve tájékoztatjuk minden klubtagunkat.

Örülünk, hogy szülinapi akciósorozatunkat csak kissé árnyékolta be ez az esemény, de szeretném most megragadni az alkalmat arra, hogy felhívjuk figyelmeteket, hogy január 25-ig még sok-sok termékünket 13%-os szülinapi kedvezménnyel kínáljuk.

A szülinapi kedvezmények listájáért katt ide!

Még egyszer köszönjük a sok levelet, telefont és aktivitást ebben a témában és, ahogy a veszélyről sokan tájékoztattátok ismerősiteket, kérünk Benneteket, hogy a pontosítást is küldjétek el nekik, hogy ők is megnyugodhassanak!

Felhőtlen, minden mérgezőanyagtól mentes, játékos mindennapokat kívánok minden babának!

Tischler János

és a Mini-Manó Babacentrum

2011. jan. 20. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!