Hogyan szoktassam ahhoz a 5 hónapos babámat, hogy a főzelék evés közben ne bugyborékolja ki játékból a kaját a szájából?
Egy hónapja kezdtem megismertetni vele az ízeket, eszik is, de nagyon lassan halad az etetés. Egy óra alatt 70-80 gr-t eszik meg.Tátja a száját a következő falatért, de közben GURGULÁZIK, BUGYBORÉKOL ÉS NEVET.Ezt nem csak etetéskor csinálja, hanem egész nap. Gyanúm szerint apját utánozza, valószínűleg meg tetszett neki, ahogy szórakoztatta a fiunkat az apja. Két napja csinálja ezt.
Segítsetek, fogytán a türelmem, mert úgy érzem, sose tudunk megenni egy teljes adagot:(
Erről nem hiszem, hogy le tudod szoktatni, játszik:-)
Azt tudom javasolni, told ki az étkezést, hogy legyen éhesebb, akkor talán gyorsabban eszik és kevésbé játszik.
Lányom ha éhes, alig győzöm kanalazni neki a kaját, ha már kezd jóllakni, akkor kezd beszélgetni közben. Az utolsó pár kanál már nálunk is "játék":-)
Szerintem is csak játék, élvezi, hogy ilyet is tud. :)
Remélhetőleg előbb-utóbb ráun, és magától abbahagyja. Majd talál valami mást. Az én lányom mostanában csak úgy hajlandó enni, ha közben valamivel lefoglalhatja a kezét. Mondjuk egy keksszel, vagy egy bébiételes kupakkal. Amíg nem figyel, addig nyeli az ételt, utána meg szinte semmi. Türelem, rózsát terem, remélem...
Az én fiam is csinálta ezt, aztán egyszer csak abba maradt! Már nem is emlékszem mikor:)
Biztos a tiéd is le fog róla szokni, addig meg türelem.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!