Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan szoktassam ahhoz a 5...

Hogyan szoktassam ahhoz a 5 hónapos babámat, hogy a főzelék evés közben ne bugyborékolja ki játékból a kaját a szájából?

Figyelt kérdés

Egy hónapja kezdtem megismertetni vele az ízeket, eszik is, de nagyon lassan halad az etetés. Egy óra alatt 70-80 gr-t eszik meg.Tátja a száját a következő falatért, de közben GURGULÁZIK, BUGYBORÉKOL ÉS NEVET.Ezt nem csak etetéskor csinálja, hanem egész nap. Gyanúm szerint apját utánozza, valószínűleg meg tetszett neki, ahogy szórakoztatta a fiunkat az apja. Két napja csinálja ezt.

Segítsetek, fogytán a türelmem, mert úgy érzem, sose tudunk megenni egy teljes adagot:(

2009. febr. 2. 18:46
 1/4 anonim ***** válasza:

Erről nem hiszem, hogy le tudod szoktatni, játszik:-)

Azt tudom javasolni, told ki az étkezést, hogy legyen éhesebb, akkor talán gyorsabban eszik és kevésbé játszik.

Lányom ha éhes, alig győzöm kanalazni neki a kaját, ha már kezd jóllakni, akkor kezd beszélgetni közben. Az utolsó pár kanál már nálunk is "játék":-)

2009. febr. 2. 18:49
 2/4 anonim ***** válasza:

Szerintem is csak játék, élvezi, hogy ilyet is tud. :)

Remélhetőleg előbb-utóbb ráun, és magától abbahagyja. Majd talál valami mást. Az én lányom mostanában csak úgy hajlandó enni, ha közben valamivel lefoglalhatja a kezét. Mondjuk egy keksszel, vagy egy bébiételes kupakkal. Amíg nem figyel, addig nyeli az ételt, utána meg szinte semmi. Türelem, rózsát terem, remélem...

2009. febr. 2. 18:59
 3/4 anonim ***** válasza:
Kilenc hónapos kislányom pár napja szokott le erről az én legnagyobb örömömre. Úgyhogy türelem, majd elmúlik ez a korszaka is. Neki még az evés is játék. Én mindíg mutattam hogy hogyan kell rágni. Úgy csináltam mintha én is ennék és jól artikulálva "rágtam". Ez hatásos volt nálunk a jelek szerint:)
2009. febr. 2. 19:18
 4/4 anonim ***** válasza:

Az én fiam is csinálta ezt, aztán egyszer csak abba maradt! Már nem is emlékszem mikor:)

Biztos a tiéd is le fog róla szokni, addig meg türelem.

Sok sikert!

2009. febr. 2. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!