7 napos babank kb.1 nap 4x is csuklik es anyukam az orrbefogast ajanlotta,1x kiprobaltam de felek h kart okozhatok benne, tapasztalatok?
az én babám is állandóan csuklott (már a pocakomban is). eszembe nem jutott volna befogni az orrát! egy újszülött még csak az orrán veszi a levegőt!
semmi baja nem lesz a csuklástól, nem kell bolygatni. (a kórházban kérdeztem a nővérektől, ők mondták, hogy a "babát nem zavarja a csuklás, minket jobban zavar, higgyem el".)
most olvastam hogy a citromlé nem éppen jó ötlet (csecsemőápolás, gyermeknevelés könyvben), az orrbefogást meg végképp nem ajánlom!!!
az intenzíven feküdt a lányom inkubátorban (korababa lett) mikor csulott. mondtam neki: kicsim ha otthon leszel kapsz cukrot vagy citromlevet :) erre a nővérke mondta, nem jó ötlet. a csuklás csak minket bánt, a babát nem. ha bántja a babát akkor elkezd sírni, amitől automatikusan leáll a csuklás. a lányom is sokat csuklott, kb. 4 hónapos koráig. mostmár csak ritkán, de éppen az előbb is :)
szóval ne aggódj, nem gond, nem kell vele semmit cisnálni!
A csuklás nem betegség,ne foglalkozz vele...el fog múlni!
Ha a picikédet nagyon zavarja,elkezd sírni,és attól gyorsan abbamarad a csuklás...ennyi!
Nem szabad befogni az orrát,és citromlevet adni neki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!