Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7 napos babank kb.1 nap 4x is...

7 napos babank kb.1 nap 4x is csuklik es anyukam az orrbefogast ajanlotta,1x kiprobaltam de felek h kart okozhatok benne, tapasztalatok?

Figyelt kérdés
2011. jan. 18. 16:55
 1/7 anonim ***** válasza:

az én babám is állandóan csuklott (már a pocakomban is). eszembe nem jutott volna befogni az orrát! egy újszülött még csak az orrán veszi a levegőt!

semmi baja nem lesz a csuklástól, nem kell bolygatni. (a kórházban kérdeztem a nővérektől, ők mondták, hogy a "babát nem zavarja a csuklás, minket jobban zavar, higgyem el".)

2011. jan. 18. 16:58
 2/7 anonim ***** válasza:
Tényleg nem baj ha csuklik de régen 1 csepp citromot cseppentettek a szájukba és a meglepettségtől abbahagyták :)
2011. jan. 18. 17:03
 3/7 anonim ***** válasza:

most olvastam hogy a citromlé nem éppen jó ötlet (csecsemőápolás, gyermeknevelés könyvben), az orrbefogást meg végképp nem ajánlom!!!

az intenzíven feküdt a lányom inkubátorban (korababa lett) mikor csulott. mondtam neki: kicsim ha otthon leszel kapsz cukrot vagy citromlevet :) erre a nővérke mondta, nem jó ötlet. a csuklás csak minket bánt, a babát nem. ha bántja a babát akkor elkezd sírni, amitől automatikusan leáll a csuklás. a lányom is sokat csuklott, kb. 4 hónapos koráig. mostmár csak ritkán, de éppen az előbb is :)

szóval ne aggódj, nem gond, nem kell vele semmit cisnálni!

2011. jan. 18. 17:51
 4/7 anonim ***** válasza:
citrom sem kell feltétlenül, az is jó, ha a c vitamint akkor cseppented be a szájába. Amúgy enyém 6 hónapos, és a mai napig minden nap csuklik, csak már nem annyiszor. Egyébként soha nem tudtam elállítani a csuklását, de biztos, hogy nem is zavarta.
2011. jan. 18. 17:53
 5/7 anonim ***** válasza:

A csuklás nem betegség,ne foglalkozz vele...el fog múlni!

Ha a picikédet nagyon zavarja,elkezd sírni,és attól gyorsan abbamarad a csuklás...ennyi!

Nem szabad befogni az orrát,és citromlevet adni neki!

2011. jan. 18. 17:54
 6/7 anonim ***** válasza:
ja, és szerintem ne ijesztgesd szegényt orrbefogással! :)
2011. jan. 18. 17:54
 7/7 anonim ***** válasza:
Az egy óriási tévhit,hogy a csuklás ártalmas vagy mindenáron meg kell szüntetni. Adj neki tejet,szoptasd meg,ha nagyon nem akar múlni akkor nyelve hegyére pici citromlé tuti hatásos. Ezek kívül semmilyen hülyeséggel ne próbálkozz,felesleges!
2011. jan. 18. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!