Hogy tanítjátok meg a gyereknek az evőeszközzel való evést és mikor?
Szerintem ilyen idős korban már hagyni kell próbálkozni. Az én fiam 18 hónapos, kb 2 hónapja akar egyedül enni, villával már egész jól megy, de a kanállal még ügyetlen. Az hogy minden maszatos tőle, hát Istenem ez ezzel jár. Adj rá előkét meg a tányérja alá tegyél egy jó nagy méretű, könnyen takarítható műanyag tányéralátétet és így könnyebb dolgod lesz majd a takarítással ha a gyerek végzett.
A két kanalas módszer, tényleg jó, mi is alkalmazzuk :)
Nemrég tettem fel hasonló témájú kérdést, 15 hós babám van és most kezdem gyakrabban evőeszközt adni a kezébe (eddig hanyagoltam, mert leginkább ledobálta a földre, és inkább vmi kupakot v hasonlót kapott, amivel játszott és evett nyugodtan) Egy hete tart a közösen kanalazós korszak, és a tapasztlalatom:
kanállal max háromszor próbál egy étkezés alatt a szájához közelíteni, időnként meg is nyalja a kanalat, de aztán megfésülködik (a szutymákos kanállal), majd turkálja az ételt, amiből repül jobbra-balra, végül jól bemártja és lehajítja. (persze picit túlzok de saccperkb így megy) Közben én kitatró angyali türelemmel magyarázok a szépevésről, bíztatom, és végtelen boldogság önt el ha a "szakszerűségre" emlékeztet az evőeszköz használata.
Ami a villát illeti, csak egyszer próbáltuk, de azt jobban élvezte, megbökni segítettem az ételt, és utána ügyesen lehúzta a fogával. Lehet h ezzel kellett volna kezdeni.
Én úgy döntöttem, kitartok, és maradunk a két kanálnál, hátha hamar belejön. Te se add fel, de nem lehet egyszerű dolgod, ha közben az öledben ül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!