Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisfiam 8 hónapos. Más babája...

Kisfiam 8 hónapos. Más babája ilyenkor hol tartott a mozgásfejlődésben?

Figyelt kérdés
Kisfiam 8 hónapos(35. héten született)és még nem kúszik és nem mászik.Néha átfordul az egyik oldaláról a másikra,de csak nagyon ritkán.Ülni szeret(magától még nem ül fel),de így elég sokáig el tud játszani.Nagyon le vagyunk maradva?Más is volt hasonló helyzetben?
2009. febr. 2. 11:34
 1/9 anonim ***** válasza:
Mi csak 7 hósak vagyunk, és ugyanitt tartunk. Szerintem nem vagytok lemaradva egyáltalán. Minden babának más és más a mozgásfejlődési rendje. Majd szépen sorban kialakul minden, és ahogy ő fejlődik neki úgy a legjobb :)
2009. febr. 2. 12:09
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Azt írtad nem tud felülni, de ülni szeret, tehát ülteted. Azért nem kúszik-mászik, mert az ülés a mozgásfejlődésben ezek után jön (négykézlábból szoktak leülni hátra) és az ültetéssel belezavartál ebbe a természetes folyamatba. Hagyd el az ültetést, tedd őt le a földre és tegyél elé játékokat úgy, hogy ne érje el (persze segíts azért neki) , el fog indulni! Sok sikert!

Gyerek-gyógytornász

2009. febr. 2. 12:20
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Az én kisfiam is épp most lett 8 hónapos. A helyzet ugyanaz, mint Nálatok, néha hasról hátra átfordul, emelgeti a popóját, próbál kúszni, de még nem igazán jön neki össze. Mi már egy hónapja járunk Dévény-tornára, a gyógytornász szerint a kisfiamnak nincs semmi komoly problémája, csupán le vannak tapadva az izmai, illetve a hátizma, karizmai kicsit gyengébbek (ő még nem is igazán ül meg, rövidebb ideig megtartja magát, de aztán valamelyik irányba eldől - így az ülést nem erőltetjük). Egyébként ő is korábban érkezett, a 37. hétre. Én már azért nyugodtabb lennék, ha elkezdene "mozogni", de a környezetem türelemre int...
2009. febr. 2. 12:21
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam 7 hónaposan kezdett el mászni, ülni magától és ezek után egy héttel állt fel. Soha nem ültettem addig, amíg magától nem tette, így neki kellett minden helyzetért megküzdeni. Nekem anno neurológus ajánlotta, hogy ne ültessem, ne állítsam addig, amíg nem kezdi magától, mert így nem lesz meg a kellő ösztönzés, hogy magától csinálja és lusta lesz. Ha elücsörög a segítségeddel, akkor minek strapálja magát?

Tudom, hogy le leszek pontozva, de azért utána gondoljátok végig a logikáját!

2009. febr. 2. 12:24
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem leszel lepontozva, mert tökéletesen igazad van :)
2009. febr. 2. 12:26
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Kb.2-3 hete kezdtem el ültetni,mert láttam,hogy stabilan meg tud ülni és úgy örültem,hogy így legalább eljátszik a játékaival,de akkor rosszul tettem,mert azt olvastam valahol,hogy ha már stabilan ül,akkor szabad ültetni(eddig még a babakocsiban sem ültettem fel,pedig sokan már a 3-4 hónapos babát ültetik és furcsán néztek,hogy én még nem(ja,a környezetemben az ilyen idős babák már állnak és lépegetnek).De köszönöm,hogy felnyitottátok a szemem és megpróbálom inkább hason és fekve,hogy játsszon,csak eddig nyüsszögés lett csak belőle,de hát csak így léphetünk tovább.Egyébként a védőnőt is kérdeztem(mert azért voltak kételyeim),hogy nem baj-e ha felültetem és azt mondta,hogy szabad,de nem sokáig.Hát jó.Most már tudom.A gyógytornász válaszolótól kérdezném,hogy a Dévényi-féle gyógytorna nekünk is segíthetne?Fejlődésneurológiára járunk 3 havonta,de a doktornő azt mondta,hogy minden rendben és nem küldött tornára.lehet,hogy majd a következő alkalommal.Még egyszer köszönöm a segítségeteket!
2009. febr. 2. 14:25
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia! Az én kisfiam a héten lesz 8 hónapos , ő 34. hétre született. Ő még nem tud felülni, csak ha ültetem, 1-2 percig megül. De tolatva kúszva eljut mindenhova. A forgolódást ő sem viszi túlzásba. Sőt...:)

Azt is nézd, hogy ők korábban születtek kb 1-1.5 hónappal, tehát nekik talán kicsit lassabb is a fejlődésük. Ha gondolod írj privit és társaloghatunk a babáink fejlődéséről.

2009. febr. 2. 18:11
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha az orvos nem javasolta, akkor nem kell tornáznotok! Ha nagyon ideges vagy emiatt (amire egyébként egy 8 hós babónál még semmi okod :) főleg, hogy picit előbb jött) , akkor a Dévény Alapítványnál kérhetsz egy időpontot vizsgálatra.

Ne legyen az ültetés miatt lelkiismeretfurdalásod, nem tudhatja az ember mikor csinál jót, illetve rosszat. Mióta nekem van babám, azóta tudom, hogy tök mindegy mit és hogy csinálok, a végén úgyis kiderült, hogy valamilyen szempontból nem volt jó :S

Szóval tedd őt le a földre és adj neki teret a mozgáshoz!

gyt.

2009. febr. 2. 18:21
 9/9 A kérdező kommentje:
Koszi a válaszokat!Küldtem privit!
2009. febr. 2. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!