Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak az én gyerekem alszik el...

Csak az én gyerekem alszik el ilyen későn? Változtassak rajta vagy majd csak a bölcsi előtt? Részletek lent.

Figyelt kérdés

Lányom 16 hónapos és mostanában azzal "szekál" a család, hogy milyen későn alszik el este...

Tény és való, de Ő alakította így, nem én. Nálunk fél 9-kor van a fürdés, aztán olyan 9- 1/4 10 felé megissza a tejitalt és 10 óra körül alszik. Van hogy már fél 10-kor beájul, de nem jellemző. Az éjszakát általában átalussza (persze fogzásnál más), reggel olyan 6-7 között kel (olyan is van, hogy 10-ig fel sem ébred!), akkor iszik tejitalt és még visszateszem (van amikor bealszik közben). Áltb. 10 körül ébred, 1-kor ebéd, aztán 2-től alszik max. fél 5-ig (akkor felkeltem, ha nem ébredne fel). Most nekem ezen kéne változtatnom?? Minek keljen fel hajnalban a gyerek, ha egyszer erre állt be?

Szeptembertől megy bölcsibe, úgy gondoltam majd előtte 1-1,5 hónappal ráállunk arra a rendszerre - fokozatosan -, hogy ne hirtelen legyen Neki ekkora váltás. Persze lehet, hogy addig még változik, de most már olyan 7-8 hónapja így van a napirendünk.

2011. jan. 17. 08:57
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem kell hajnalban kelnie, ekkora gyereknek már át kell aludnia az éjszakát. Nekem ekkor már rég 8-kor aludtak, 1/2 10-kor keltek, azaz ugyanannyit, mint a tiéd, csak korábbi lefekvéssel és nem keltek fel közben enni.

Neki is jobb lenne és neked is, ha nem kelne fel hajnalban (nekem ez hajnal...) enni egyet. Nomeg ha normális időben menne aludni.

2011. jan. 17. 09:01
 2/9 anonim ***** válasza:
Szia! Őszintén szólva szerintem is későn meg aludni, viszont nem az idő miatt, hanem mert későn fürdetitek. Ezzel gond lesz ha ovi meg iskola lesz, mert majd minden reggel fél 7 körül nem tudod kiimátkozni az ágyból. A lányom 22 hónapos lesz, 7 órakor van fürdés, tegnap negyed 9-kor már aludt, de legkésőbb 3/4 9-kor este alvás van. Reggel 7 órakor kelt, viszont így rend van nap közben.
2011. jan. 17. 09:22
 3/9 anonim ***** válasza:

ÉN nem örülnék neki, ha agyerekem 10-ig fent lenne. Az estéket a férjemmel kettesben szeretjük tölteni, kell az a pár óra nyugi. Ilyenkor még egy kicsit pakolászok, mosogatok, stb. utána a férjemmel vagyunk együtt.

A lányom 8 kor alszik. vagy max. fél 9.

persze ez azért nyáron kitolódik 9-re, amikor fél 9 kor még a kertben szaladgál.

Amúgy sem szeretem azokat a felnőtteket sem, akik délig alszanak, átalusszaák a napot.

Persze ez azért van, mert én nem ilyen vagyok.

2011. jan. 17. 09:35
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Kedves utolsó: nem az a fajta felnőtt vagyok, aki délig alszik. Reggel ha a Lányom kel mondjuk 6-kor, már nem fekszem vissza, hanem miután letettem, csinálom a dolgomat, így mire felkel, mindennel készen vagyok...

Amúgy meg attól mert te nem szereted az ilyeneket, még vannak.

A párommal így is tudunk kettesben lenni, szerencsére nem gond.

Azt még mindig nem tudom, elég-e az 1-1,5 hónap az átállásra?

2011. jan. 17. 09:53
 5/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nem lesz elég az 1-1,5 hónap.
2011. jan. 17. 10:11
 6/9 A kérdező kommentje:

Nem? Akkor tehát korábban kell elkezdenem...

Köszönöm szépen!

2011. jan. 17. 14:25
 7/9 anonim ***** válasza:

a kisfiam szintén 16 hónapos.nálunk ilyen az esti program.fürdés a hiradó után.utána megissza a kakaóját,majd velem még eszik egy kicsit.általában 9-fél 10 ig játszanak az apjával,majd altatás.Ő saját maga tolta ki.kb 9-10 hós koráig elaludt egyből fürdés után.aztán egyszer csak elkezdett feszengeni,sírni mikor altatni akartam,pár napig m,ent ez majd hagytam inkább h egy kicsit még játszon magába,de mi nem játszottunk vele,hogy ne elevenedjen fel.igy is kitolta 9-10 órára az elalvás idejét.pedig csak egyszer aludt akkor már csak napközben délben,igaz 3-4 órát is szokott aludni.reggel 8-9 között ébred.éjjel felkel inni vagy cumiért.általában 13 körül alszik el napközben,ugy 3 ig,de ha addig nem kel fél 4-kor ébresztem mindenképpen.

egyébbként nálunk is volt h a család nemtetszését fejezte ki hogy a gyerek későn alszik el(beteg volt a fiam és hogy azért lett beteg mert későn fektetem le,anyósom szerint)

2011. jan. 17. 14:52
 8/9 A kérdező kommentje:

Ó, de jó hogy írtál! Már azt hittem mi vagyunk csak ilyen "lusták"!

Épp' ezt írtam, hogy nálunk is a Lányom alakította ki ezt a napirendet. Emlékszem 7 óráról indultunk, aztán eljutottunk a fél 9-es fürdetésig. :-)

Fiad megy bölcsibe? Ha igen és nem változtat a szokásain, mikor kezdesz változtatni?

Esetleg írhat

2011. jan. 17. 14:58
 9/9 A kérdező kommentje:

Véletlenül elküldtem...

Szóval írhatna olyan is, aki már túl van egy ilyen változ(tat)áson.

Köszön még 1* a válaszokat!

2011. jan. 17. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!