Mikor fog beszélni? Régebben többet gagyogott, mondta mama, baba, abba meg ilyenek, most meg semmi. Mi történhetet?
Az enyém is 1 éves, és ő is így mutogat. Annyit monnd hogy NEM:) Kérdezem hogy Emma megyünk aludni? -NEM,NEM!:)
Még korai szerintem hogy beszéljenek, ráérnek, ne aggódj. 1.5 éves korában bőven jó ha nekiáll, de mondjuk rokonomék 2 évese még csak most kezd el mondani pár szót. Nem vagytok elkésve.
az én kislányom is egy évesen szépen értelmesen használta a papa szót (külföldön élünk, így hívják az apukát nálunk)
Most egy hónap múlva már nem is mondja ki, csak mutogat mindenre ő is. A legédesebb viszont, hogy leül könyvet olvasni, lapozgat és közben nagyon hangosan mondja, hogy EEEEEE EEEE EEEE - felolvas :-) de egy szót nem mondana!! pedig ért sokat ha kérdem hol a pingvinje, meg hol a papa meg ilyenek,...
Az én fiam 8 hónapos múlt, amikor már mondta, hogy: baba, oda, nem. Nagyon örültünk is neki, mert anno 1 évesen én már beszéltem, reménykedtünk, hogy rám hasonlít. Ehhez képest most 14 hónapos és a baba szót már egyáltalán nem használja, pedig tudja, hogy mit jelent. Nála olyan időszakok vannak, hogy pár hétig használ 1-1 szót és után nem, mintha elfelejtette volna, pedig tudja a jelentését, de csak kinevet, amikor kérjük hogy mondja baba stb.
A mutogatás meg normális szerintem, vagyis én hozzá vagyok szokva, mert a keresztfiam majd 2,5éves koráig mutogatott (mint egy profi activity játékos), mert csupán lusta volt beszélni - na azóta se áll be a szája... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!