Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A Habtapival tényleg van...

A Habtapival tényleg van valami probléma? Mi a probléma vele? A Tv2 Tények műsorában volt ma.

Figyelt kérdés
Mindegyik fajta rossz, vagy csak valamelyik, honnan lehet tudni, hogy a mienk jó-e?
2011. jan. 15. 21:46
1 2
 11/13 aniello válasza:
100%

Kedves szülő- és nagyszülő társaim!

Ne dőljetek be a TV2 álszenzációjának. A hisztériát, a tv2 még 2011. január 15.-én indította és Január 31.-én még a hírtv is ugyanazt a téves hírt közölte.

"Halálos vegyületet, rákkeltő Formamidot találtak a legelterjedtebb habszivacs játszószőnyegben" - hangzott a szenzáció a tv2 riport felvezető szövegében. Ez nem igaz! Nem találtak! A Formamid ugyan tényleg mérgező és rákkeltő hatású, ám emiatt nem történt termékbetiltás a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapján, a Központi Piacfelügyeleti Információs Rendszerben (www.piacfelugyelet.hu), de az Európai Unió RAPEX rendszerében ( [link] sem található. A gyógyszeriparban elterjedten alkalmazott vegyületre nézve az Uniós és hazai előírásokban határérték nem szerepel. Akkor meg betiltani sincs mit. Mindezeknek utána lehet keresni az interneten.

Szerintem is fontos, hogy a média időben tájékoztassa a közvéleményt a piacon megjelenő veszélyes termékekről, de ezt ne hamis információkkal tegye! Ritkán, de sajnos előfordul, hogy forgalomba kerül veszélyes termék. Ilyenkor csak olyan hírnek higgyetek, amelyik pontosan megadja a termék nevét, bemutatja, hogyan néz ki a csomagolása, ki hozta forgalomba, hol lehet kapni. Ennek alapján lehet majd tudni, hogy az ezer hasonló közül melyik az az egy, amelyik veszélyes, a többi 999 féle pedig jó. A sokféle játszószőnyeget, különböző gyártók állították elő más időpontban, más-más helyről származó hasonló alapanyagokból, más országban. Mind egyformán hibás lenne? Dehogy. Csak az a modell és ezt kell(ene) a médiának közhírré tenni!

Mondom mindezt, mint gépészmérnök nagyapa, aki 15 éven át fogyasztókat védeni hivatott felügyelő és a játékszakma témafelelőse voltam, tehát némileg még értek is hozzá.

2011. febr. 7. 16:54
 12/13 Vilcsianyuja ***** válasza:
köszönjük szépen, én kicsit megnyugodtam :)
2011. febr. 7. 22:26
 13/13 anonim ***** válasza:
Nem értem mi ez a hiszti. Rá van írva, hogy 3 éven aluli gyereknek nem ajánlott. Ő már nem veszi a szájába. Ennyi erővel az összes játékot be lehetne tiltani, amiben apró darabok vannak. Ezért is az előírás, hogy rá kell írni a korhatárt.
2011. febr. 8. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!