Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hasfájós baba, nem eszik. Mit...

Hasfájós baba, nem eszik. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Kislányom 3 és fél hónapos, születése óta hasfájós. Minden este (vagy akár egész nap) üvölt... De eddig legalább szopizott. Most viszont nem hajlandó. 1 órán át próbálom beletenni a szájába a cicit, de csak ordít. Mit csináljak?
2011. jan. 15. 20:13
 1/10 anonim ***** válasza:
Hány órája nem evett már? Biztos éhes? Ha úgy gondolod, hogy már nagyon kellene ennie, próbálj meg adni neki tápszert, már ha van otthon. Nálunk már az elejétől kellett pótlás és kb. 3 hós volt a kisfiam, amikor nem fogadta el a cicit. Kénytelen voltam fejni hetekig, azt üvegből kapta és persze tápszert pótlásként.
2011. jan. 15. 20:31
 2/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Vizecskét próbáltál már?

Illetve talán picit "éheztetheted " is, mert ha éhes lesz, úgyis kénytelen lesz enni belőle. Lehet nem is éhes, csak a hasa fáj. Nehéz innen tanácsot adni, védőnőt kérdezted már?

2011. jan. 15. 20:32
 3/10 A kérdező kommentje:

Védőnő nem elérhető, mert hétvége van...tegnap este óta szenved a babám, és a védőnőnek meg ki van kapcsolva a mobilja...

Lehet, hogy akkor egy picikét várok az etetéssel. Amúgy eddig kb. 3 óránként evett, legutóbb is 3 óra elteltével próbáltam volna megetetni, de 1 órán keresztül csak üvöltött. Utána elkezdett szopizni, de csak pár kortyot és aztán újra bőgés...

2011. jan. 15. 20:51
 4/10 anonim ***** válasza:
1. vagyok, nem kapott most oltást? Nálunk akkor kezdődött ez a nem akarok szopizni mizéria.
2011. jan. 15. 20:55
 5/10 anonim ***** válasza:

1. vagyok, esetleg, ha már más nincs, innen hívj fel valakit:

[link]

2011. jan. 15. 20:56
 6/10 A kérdező kommentje:

Január 11-én kapott oltást. Lehet annak a hatása, hogy nem akar enni? Erre még nem is gondoltam.

Az a baj, hogy nagyon nem lenne jó, ha fejnem kellene, mert már próbáltam, de nekem nagyon nem megy. Olyan jó lenne, ha szopizna tovább.

2011. jan. 15. 21:02
 7/10 anonim ***** válasza:

1. vagyok, én ismerőstől kértem kölcsön mellszívót, mert egyébként nagyon drágák, Medela Mini elektromos volt.

Nem tudom egyébként, hogy másnál volt-e ilyen gond az oltást követően. Nálunk ordított, amikor a szájába került a cicim, én meg sírtam és maradt a cumisüveg. Talán írd ki kérdésnek, hogy más tapasztalt-e ilyet, vagy véletlen egybeesés. Gondolom a mensid még nem jött meg, mert akkor szokott még ilyen gond lenni.

2011. jan. 15. 21:06
 8/10 anonim ***** válasza:
annyira megértelek,nálunk ugyanez a helyzet,csak ő 6hónapos,születése óta hasfájós,bár már talán az elmult,de ugyanúgy sir éjjel-nappal sokszor,és az istenért nem akar szopizni,pedig ő oltást se kapott most.Visit,üvölt ha nagy nehezen be is kapja,sziv párat jóesetben,és üvölt továbbra is,feszeng,üt-ver...stb,rémálom sajnos 1hete a szoptatás...és ugy vagyok ahogy te,fejni nemtudok sajnos,szopizni nem akar,viszont a melleim szétdurrannak,csomós....én is tanácstalan vagyok,remélem nálatok rendeződik a helyzet,tanácsot nem tudok sajnos adni,mert mi is igy vagyunk,nálunk már nem lesz jobb,valószinű igy akarja leszoktatni magát azt mondta a védőnő is.Amúgy az jutott eszembe még,hogy nem jött meg neked esetleg?Mert akkor se szokták elfogadni a cicit.
2011. jan. 15. 21:12
 9/10 A kérdező kommentje:

De sajna már megjött - 6 hét után...és azóta rendszeresen...és olyankor szintén utál szopizni pár napig, de a mensinél egyértelműen tudtam, hogy az az oka. Viszont múlt héten jött meg, akkor szintén üvöltött, de elmúlt és újra szopizott. Most meg nem tudom mi lehet az oka.

Én most már kezdtek kiakadni az egész "szopi-mizériától".

Azt hiszem, ha nem kellene szopizni, lehet hogy ő is és én is boldogok lennénk. Így viszont - a mensi miatt is - meg most valami más miatt is csak a tortúra és szenvedés marad.

2011. jan. 15. 21:55
 10/10 A kérdező kommentje:

A végére jártunk a sok sírásnak. Kiderült, hogy refluxos.

Azt hiszem, ha valakinek rettentően sírós a babája, akkor ne hagyja magát meggyőzni arról, hogy ez csak pocakfájás. Inkább vizsgálják ki a babát, nehogy baj legyen!

2011. febr. 5. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!