Igaz az, hogy amelyik baba sok időt tölt a kiságyban nem lesz olyan okos, mint aki sokat kézben van?
Nem az okossága, hanem az érzelmi biztonsága a kérdés tárgya. Amelyik gyerek sokat van kézben és ha sír, azonnal reagálnak rá, az biztos lehet a szülei szeretetében, abban, hogy ő fontos. Ebből a biztonságból nagyobb magabiztossággal lép ki a világba, mint az a baba, aki azt szokta meg, hogy hiába sír, az anyja a füle botját se mozdítja.
Nézz utána a kötődés-elméletnek.
Hát, én ezt nem hallottam, de szerintem ez egy oltári nagy baromság! :)nem attól függ hol van a gyerek hanem hogy mennyit és hogyan foglalkozunk vele, illetve milyen genetikai hajlama van a tudásra.
úgyhogy szerintem nyugodtan lehet abban a kiságyban a baba. a miénk csak akkor van mikor aolszik, így nagyon okosnak kell(ene) majd lennie. :)
Igen, ha úgy nézed, okosabb lesz. Bizonyított tény, mert az agyban a testi érintkezés hatására, felszabadul valami hormon, ami az okosságért felel. Illetve sokkal magabiztosabb és önállóbb az ilyen gyerek. Bármily furcsa is.
Nem baromság, számtalan példa van rá. És itt az képességet értjük okosság alatt, mert lehet két gyerek egyformán okos, csak amíg az egyik beleszakad a tanulásba és úgy éri el, a másiknál ez jön. Én kitűnő tanuló voltam mindig, és tudom nem fogjátok elhinni, de volt nem egy olyan tankönyvem, hogy az év végén vágtam szét a lapokat. Én még soha életemben nem tanultam. És nyelveket beszélek és jó eredménnyel szereztem már 2 diplomát. És döbbenten hallgatom, hogy valaki már hetek óta készül egy vizsgára, tanul, készül és vagy megbukik vagy kap jó esetben egy kettest, én meg a buszon vizsgára menet átolvastam a tételeket és 5-öst kaptam. És ugyanígy az életben is, van, aki könnyedén végigszáguld rajta, van aki, megfeszül és depressziós meg olyanokból gondot csinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!