A fejlődési ugrástól alszik ilyen sokat a babám?
3 hónapos és 2-3 napja elég sokat alszik. Eddig így nézett ki a napirendünk:
6:00 reggeli, rögtön visszaaludt kb 8:00-ig
9:00 tízórai, 10:30-tól aludt 11:00-ig
12:00 ebéd, 13:00-tól 15:00-ig aludt a levegőn
15:30 uzsi, ilyenkor nem aludt
18:45 fürcsi, utána vacsi és max 1 óra múlva aludt reggelig.
Most pedig nem kelt 6:00-kor, hanem 8:10-kor kelt ma reggelizni és alszik is vissza. Most is alszik így kimarad a tízórai. Habár nem tudom mikor fog felkelni. Tegnap is a délutánt végigaludta.
Miért van ez? Lehet csak én reagálom túl egy kicsit :(
szerintem lehet simán a fronttól is...mindenkire máshogy hat.Nekünk is vannak olyan napjaink, mikor legszívesebben ki nem kelnénk az ágyból...szerintem vissza fog állni.
Sajna az én 3hós kisfiam nyűgös a fronttól:(
Amúgy megkérdezhetem hogy sikerült így beállítani a napirendet?Magától alszik és kel így vagy "rásegítettél" ébresztgetéssel?
Mert mi is 5ször eszünk, kb így, reggel 6-7, 11, du.2, 5, majd 7-8 körül fürcsi, vacsi.De nem alussza még végig az éjszakát:( pedig hogy örülnék neki
Te hogy csinálod/csináltad?
Tudom ez babától is függ, de azért kíváncsi vagyok:)
Tudom sokan ellene vannak a Suttogó Titkai című könyvnek, de én abból vettem pár hasznos tanácsot. Hozzáteszem én se értek mindennel egyet, de a napirend kialakításában sokat segített. Nekem nagyon bevált. 4 hetes volt mikor megvettem a könyvet és elolvastam.
Rásegítettem a babámnak egy kicsit az ébresztgetéssel, főleg a reggeli 6-ra, de megérte. Szigorúan tartotta magát a 6-9-12-15-18-20 órási etetéshez. 2 hete húztam el neki 3.5-4 órára, mert már 3 óránként nem volt éhes, alig evett valamit.
na jó, most már elolvasom ezt a könyvet én is:)
én is annak örülnék, ha kialakulna egy olyan napirend, amivel végigalussza az éjszakát...bár tudom ez nem csak a napirendtől függ...de olyan jó lenne már:))
Amúgy ma nekem is később kelt babám, először fél 8kor evett és még alszik, szóval lehet nekünk is kimarad ma egy étkezés, mert nem akarom felkelteni...
Nekem az a legkisebb gondom, ha éjjel még felkel 1x enni, sajnos inkább az egyéb megébredéseivel vannak problémáink.:(
Az enyém is szenzitív a frontokra, csak ő akkor pont rosszul alszik.Mostanában meg aztán frontok jönnek, mennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!