Emlékeztek rá? A napokban volt egy kiemelt kérdés, ahol az anyuka babakaja recepteket kért.
Volt egy kukoricalisztből készült babakekesz recept, arra lenne szükségem. Akkor elfelejtettem lementeni. Ha valaki emlékszik a receptre, vagy tudja melyik kérdésről van szó, megírná/belinkelné nekem?
Nagyon szépen köszönöm!
Szia!
Sajnos nem láttam a kérdést, de ezt a receptet szokták az anyukák továbbadni egymásnak. (Legalábbis én nagyon sokszor olvastam ezt a recit).
8 db kekszhez:
1 nagyobb kajszibarack vagy banán (én egy fél üveg bébidesszertet tettem most bele)
2 evőkanál zabpehely apróra őrölve
3 evőkanál liszt (én kukoricalisztet használtam)
2 evőkanál olaj
Mindent jól összekeversz, és hagyod állni 10 percet (hogy a zabpehely jól megszívja magát). Én nyomózsákba tettem és szép kis hosszúkás formákat nyomtam belőle, de olajos kézzel is formázhatsz.
Ezt találtam:
2 kanál ráma
2 kanál cukor
10 kanál kukorica liszt
víz
összedolgozni,nyújtani ,szaggatni sütőpapíros tepsire és 180 fokon sütni 15 percig
Egyébként volt több ilyen kérdés is, sőt az egyikre válaszoltam is, de "takarítottam" a megválaszolt kérdéseim között, most meg nem találom :(
Köszönöm mindkettőtöknek a választ!
A második receptre gondoltam, de amit első írt is tetszik!
Még egyszer köszönöm szépen!
Első vagyok.
Nagyon szívesen. Nekem azért tetszett ez a recept, mert a cukor helyett gyümi édesíti. Én biztos ki fogom próbálni majd (még nem aktuális, csak gyűjtögettem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!