6 hónapos terhes vagyok lassan el kellene kezdeni vásárolni a ruhákat miből mennyit milyet és hol érdemes venni? Használtan lehet vagy ciki? Milyen baba kellékeket szereztetek be aminek volt haszna is?
Már hogy lenne ciki? Én kb. 4-5 éves korukig nem vettem boltban ruhát a gyerekeknek, csak turiztam. A pici babák meg főleg nem tudják elhordani a ruhákat.
Szükséged lesz néhány kisingre és/vagy bodyra, vékony rugdalódzóra, de ne vegyél sokat belőlük, mert nagyon hamar kinövi, és egyébként is majd meglátod, mit adsz rá szívesen, miben érzi jól magát a baba. Lesz időd akkor is, ha már megszületett.
Én szívesen használtam a pólyát az elsőnél, valahogy biztonságosnak éreztem, meg úgy tapasztaltam, a kicsi is szerette, ha nincs szabadon úgy 3-4 hetes koráig.
Vegyél 1-2 csomag újszülöttre való pelust, babakocsit, pár textilpelust. A leendő gyerekorvosod ír majd fel pár fontos receptet, k-vitamint, köldökre való kencét stb. Szóval túl sok mindent nem érdemes venni előre, mert útközben fog kialakulni, mire van tényleg szükségetek. Ne hallgass senkire, csak a saját megérzéseidre és a saját igényeidre, akkor nem ér meglepetés, és semmit nem fogsz feleslegesen megvásárolni. Egy újszülött babának egyébként nagyon kicsik az igényei: ne fázzon, ne legyen éhes, száraz legyen a popsija és legyen vele az anyukája. A többi csak később lesz fontos.
Sok boldogságot kívánok! :-)
ha gondolod írj privit és átküldöm a listámat, ami alapján vásároltunk a manónak
8,5 hós nagyfiú anyukája
Én a következőket javasolnám:
6 db hosszú újjú body
6 db rövid újjú body
4 db pamut nadrág + 2-3 zokni
2 db ujjatlan rugdalózó
1 kardigán
1 kocsi kabát
2 db hosszú újjú rugdalózó
2 hálózsák, mivel nyári baba lesz, nem kell nagyon vastag
1 pléd
15 textil pelenka
1 cumisüveg
1 cumi
1 lázmérő( van már 3-4 ezer forintért fül hőmérő,érdemes rá beruházni)
porszívós orszívó
baba kád, mosdató kesztyű vagy szivacs a babának
Köszönöm a válaszotokat!
Nekem is voltak már ötleteim miket kell venni de úgy gondoltam Ti már tapasztalatból írtok és azért az sokkal könnyebb. Én ha lehetne már mindent megvettem volna amikor bementünk a baba boltokba. De tudom hogy gyorsan nőnek...
Szép babázást mindenkinek..
Lassan beindul majd a vásárolgatás...
Eszti
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!