Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6 hónapos terhes vagyok...

6 hónapos terhes vagyok lassan el kellene kezdeni vásárolni a ruhákat miből mennyit milyet és hol érdemes venni? Használtan lehet vagy ciki? Milyen baba kellékeket szereztetek be aminek volt haszna is?

Figyelt kérdés
2009. febr. 1. 14:28
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Már hogy lenne ciki? Én kb. 4-5 éves korukig nem vettem boltban ruhát a gyerekeknek, csak turiztam. A pici babák meg főleg nem tudják elhordani a ruhákat.

Szükséged lesz néhány kisingre és/vagy bodyra, vékony rugdalódzóra, de ne vegyél sokat belőlük, mert nagyon hamar kinövi, és egyébként is majd meglátod, mit adsz rá szívesen, miben érzi jól magát a baba. Lesz időd akkor is, ha már megszületett.

Én szívesen használtam a pólyát az elsőnél, valahogy biztonságosnak éreztem, meg úgy tapasztaltam, a kicsi is szerette, ha nincs szabadon úgy 3-4 hetes koráig.

Vegyél 1-2 csomag újszülöttre való pelust, babakocsit, pár textilpelust. A leendő gyerekorvosod ír majd fel pár fontos receptet, k-vitamint, köldökre való kencét stb. Szóval túl sok mindent nem érdemes venni előre, mert útközben fog kialakulni, mire van tényleg szükségetek. Ne hallgass senkire, csak a saját megérzéseidre és a saját igényeidre, akkor nem ér meglepetés, és semmit nem fogsz feleslegesen megvásárolni. Egy újszülött babának egyébként nagyon kicsik az igényei: ne fázzon, ne legyen éhes, száraz legyen a popsija és legyen vele az anyukája. A többi csak később lesz fontos.

Sok boldogságot kívánok! :-)

2009. febr. 1. 14:53
 2/9 anonim ***** válasza:

ha gondolod írj privit és átküldöm a listámat, ami alapján vásároltunk a manónak

8,5 hós nagyfiú anyukája

2009. febr. 1. 14:54
 3/9 anonim ***** válasza:
Miért lenne ciki használtan bármilyen gyerekholmit venni? Sajnos nem mindenki tudja/akarja megfizetni a csillagászati árú bébiholmit a csili-vili bababoltokban. Egy baba néha csak néhány hétig, esetleg pár hónapig tud egy-egy ruhácskát, játékot stb. használni. Bizony én is nagyon sok gyönyörű dolgot vettem használtan és rengetegszer éppen ezekről kérdezik, hogy ugyan hol vettem, mert annyira szépek:) Ha gondolod, szívesen átküldöm azt a listát, amit néhány anyukának már elküldtem néhány napja. 4 gyerekes anyuka
2009. febr. 1. 14:58
 4/9 anonim ***** válasza:
Szia! Mi a Tescóban vettünk olyan rugicsomagot, amiben 3 db van, pamut és fehér szinű, újszülött méret (1500 Ft egy csomag). Bimbóvédőt is megérte venni, mert e nélkül szoptatni nem is tudok, (a Brendonban vettem Mam márkájú). Vettünk Avent kézi mellszívót, és hozzá tárolópoharakat, ez is nagyon jó, mert miután a pohárba lefejem a tejet, lezárom és mehet a hűtőbe. Vettünk 30 db textilpelust, és bizony moshatom rendesen, pedig nem is abba pelenkázzuk, hanem eldobhatósba (pelenkázásnál mindig ráterítek egyet a textilpelusból a kukijára, mert többször lepisilte már a fejét).
2009. febr. 1. 15:01
 5/9 anonim ***** válasza:
én úgy voltam vele,hogy élete első ruhácskáit boltban veszem,a többit pedig turiból és kaptunk is sokat ismerősöktől. Én vettem 56-ból 3 bodyt + rugit, 62-ből 4 body+ rugi, 1 harisnya,1 pulcsi, 1 overall, 1 vastag és 1 vékonyabb sapka, 1 ujjszülöttsapi,1 ujjszülöttkesztyű,30 textilpelus,2 csomag pelenka,egy 2-5 kg-os,egy nagyobb,3-6 kg-os, 2 csomag sensitive (Huggies pure) popsitörlőkendő, 1 fürdőlepedő + 2 db textiltörülköző (mint a pelus olyan). krémeket nem vettem,csak amit a gyerekorvos felírt (popsikrém,fürdetőkrém). ha van kocsitok: 0-9 kg gyerekülés, babakocsit kaptunk kölcsön, ágy,pelenkázókomód,fürdőkád. Én semmi extra dolgot nem használok,ami eszembe jutna most. Én a bimbóvédővel befürödtem,nem tudtam használni. Ja,igen: mellszívó az fontos,szerintem ebből is simán vehetsz használtat,mert nagyon jól sterilizálhatóak.Ha valami kell, a férjed el tud szaladni megvenni,hidd el. Pl. nekem a mellszívót is ő vette meg,nem vettünk előre,mondván mi van,ha nincs is tejcsim. Viszont lett tejem,emiatt jó,hogy nem is vettünk cumisüveget,sterilizálót,mert még egyszer sem kellett (most 4 hónapos)
2009. febr. 1. 17:58
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Amikor mész bevásárolni, mindig nézd meg mi akciós, s vedd meg, úgy szépen lassan mire meglessz a baba összegyűlik, s nem veszed annyira észere anyagilag, mintha egyszerre kéne kiadni. Én jártam turiban, 500 ft/darabtól kezdődik bármi, de akciósan pl. mosta a coraba 700 ft egy plüss hosszú újjú rugdalózó, s nagyon szépek, jó minőségűek. Kis együttesek, fari és felső 1500. Az auchanban is nagy leárazások vannak, kardigánok 400-600 ft. nacik 500 ft. tescoban érdemes a több darabos bodyt venni, s egy nadrággal tökéletes viselet. Nem mindig olcsóbb a turi, akciósan mindig ki lehet fogni jó cuccokat nagy boltokban. 0-3 hónapos méretből vásárolj, az lesz jó az elején. A new born méretek nagyon picik, hamar kinövi, max ha pici baba lesz, akkor azt a 3 db hogy ne lógjon rajta majd a párod is megtudja venni.
2009. febr. 1. 19:13
 7/9 anonim ***** válasza:

Én a következőket javasolnám:

6 db hosszú újjú body

6 db rövid újjú body

4 db pamut nadrág + 2-3 zokni

2 db ujjatlan rugdalózó

1 kardigán

1 kocsi kabát

2 db hosszú újjú rugdalózó

2 hálózsák, mivel nyári baba lesz, nem kell nagyon vastag

1 pléd

15 textil pelenka

1 cumisüveg

1 cumi

1 lázmérő( van már 3-4 ezer forintért fül hőmérő,érdemes rá beruházni)

porszívós orszívó

baba kád, mosdató kesztyű vagy szivacs a babának

2009. febr. 1. 19:29
 8/9 anonim ***** válasza:
folyt. 62-es ruhákat vegyél, vagy 0-3 hósra valót, azok sokáig jók, az 56 van hogy kicsi ill. 2-3 hét alatt kinövi, míg a 62-esnek felhajtod az elején az ujját s kész.
2009. febr. 1. 19:34
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszotokat!

Nekem is voltak már ötleteim miket kell venni de úgy gondoltam Ti már tapasztalatból írtok és azért az sokkal könnyebb. Én ha lehetne már mindent megvettem volna amikor bementünk a baba boltokba. De tudom hogy gyorsan nőnek...

Szép babázást mindenkinek..

Lassan beindul majd a vásárolgatás...

Eszti

2009. febr. 2. 08:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!