Tudtátok hogy aki max GYED-et kap, az mostantól 12. 000 Ft-tal többet kap nettoban?
A jó hír:
A max. GYEd 2010-ben 102.900 Ft volt. Idén mivel emelték a minimálbért, ezért a max GYED 109.200 Ft lesz.
Az adósáv változott, az adójóváírás kedvezménye csökkent, de bejött a családi adókedvezmény.
Tételesen:
Tételesen:
max GYED: 109.200 Ft
- adó: 22.189 Ft
+ adójóváírás kedvezménye: 12.100 Ft
+ családi kedvezmény: 10.000 Ft
- nyugdíjjárulék: 10.920 Ft
Ez nettoban 98.191 Ft.
( Eddig 86.008 Ft volt a netto )
Nálunk párom kérte a családi adókedvezményt, úgyhogy akkor marad az enyém annyi, amennyi volt. :(
De azért köszi. :)
Köszi! Ez tök jó hír!
Esetleg tudnál abban segíteni, hogy mikor és hol kell nyilatkozni arról, hogy én szeretném igénybe venni a családi kedvezményt? Nagyon köszi előre is!
Kedves Első, akkor sajnálom :( Bár a pénz akkor is befolyik Hozzátok. Akkor Te csak 2.000 Ft-tal kapsz többet.
Kedves második, a helyi EB Pénztár 2 héten belül minden kismamának kipostázza a nyomtatványt, hogy ki kéri a családi adókedvezmény. És hogy kéri-e a kismama az adójóváírást. Tehát nem kell menni sehova, ők kiküldik a nyomtatványt, országosan. Tegnap kérdeztem meg a központjuktól.
Gondoltam, hogy a jó szándék vezérelt, aranyos is vagy. De muszáj volt leírnom :)
Egyébként jó fej az EB, úgy küldi a nyomtatványokat, hogy a januári gyeden már ne tudjátok érvényesíteni...
Aki viszont a munkáltatójából kapja a gyedet, annak a munkáltatója fülét kell rágni a nyomtatványért.
Azt nem értem, hogy ah eddig maxx gyeed ugye 102900 ft volt, ennek at adója (17%) 17943, és az adójóváírás 15100, akkor nekem miért vonnak 6894 ft szja előleget??
szerintem nem fogunk ennyivel többbet kapni.
Mindenesetre 20 %-ka dárul csak a csatornadíj... a többiről nem beszéltem...elemgy a kormány sunyiba.
akinek 80.000 vlt a bruttó bére, annak mennyivel lesz több a gyed?
3 gyerek van.
köszi :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!