Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 évesen így enni? Többi lennt.

1 évesen így enni? Többi lennt.

Figyelt kérdés

Mostmár pár napja a kislányom úgy eszik (ebéd kivételével), hogy kap egy falatot és fut egy kört, nem bír addig megülni amíg megeszi a kajáját. Az etetőszékben nem marad el már 2 hónapja ölben eszik, de mostmár onnan is lepattan egy falat után, fut egy kört és jön az újabb falatért.

És az az érdekes hogy ebédnél meg megül, talán azért mert akkor mindannyian ottvagyunk és együtt eszünk?

Nem furi ez egy kicsit? Tapasztalatok?

2011. jan. 13. 20:41
 1/9 anonim ***** válasza:
46%

Hát, én a szülés előtt két dolgot határoztam csak el, de azt nagyon:

1: nem fogom járkálva-ringatva altatni a babát

2: nem fogom kergetve, utána rohangálva etetni.

Sokmindent másképp látok-gondolok, mint szülés előtt, de ez a kettő nem változott.

Mindig annyit volt kézben, amennyit akart, soha nem hagytam sírni, de sétafikálás kimaradt.

Ugyanez a helyzet az evéssel, amíg kisebb volt pihenőszékben, 8 hós kora óta etetőszékben eszik, a konyhában. Mi sem eszünk (már) soha a szobában, és mindig úgy van, hogy ő eszik, és rögtön utána mi is, amit ő a székéből asszisztál, kommentál végig. Így szoktattuk, eszébe sem jutott még soha kimászni.

Van, hogy nem akar enni, vagy fáradtabb mint amilyen éhes, akkor megetetjük a kéznél levő játékállatait, kicsit mondókázunk, repülőzik a kanál stb., aztán folytatjuk az evést.

2011. jan. 13. 20:55
 2/9 anonim ***** válasza:
40%
Ilyen nálunk sincs. ÉN nagyon szigorú és végtelenül következetes vagyok az evésben. Nekem az szent. 7 hónapos kora óta etetőszékben eszik. Ha amit eléteszek megeszi, megeszi, ha nem nem. Soha nem erőltettem egy falatot sem. Nincs futkározás evés közben. Ha futkározik , akkor nem éhes. Nálunk ez az aranyszabály. Egy éves, de eddig még soha nem volt gond az étkezésekkel, mindent eszik és mindent megeszik (na, jó a retket nem szereti:-))Szóval talán picit te rontottad ezt el. A gyerek ha éhes úgyis eszik, ha álmos úgyis alszik.
2011. jan. 13. 21:08
 3/9 anonim ***** válasza:
51%
Ez az egy, amit tuti nem engedek meg.Csakis az etetőszékben kap enni.Lefoglalja magát, mivel a kétkanalas módszert alkalmazom.Hagyom, hogy önállóan egyen amennyire csak tud.Van amit eléteszek, jó étvágyat kívánok, és én is leülök megenni a magamét.
2011. jan. 13. 21:20
 4/9 anonim ***** válasza:
40%
csatlakozom az előttem szólókhoz.Ennél következetesnek kell lenni.Láttam már én is az asztal körül kanállal rohangáló anyukát.Így evés csak az etetőszékben.ha nem eszik, mehet. Szoktasd vissza.
2011. jan. 13. 21:32
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem mondjuk az a furcsa, amikor egy gyereknek mindent muszáj megennie, amit elé tesznek. Felnőttnél is van olyan, amit nem szeret, egy gyerek is lehet válogatós.

Bennünket soha nem tömtek olyan kajával, amit nem szívesen ettünk meg, én sem adnék a fiamnak pl. sütőtököt úgy, hogy vagy ezt eszed vagy semmit, mert ki nem állhatja.

Nálunk is volt egy ilyen korszak, amikor egyszerűen nem ért rá enni. Neki mindig fontosabb dolgai voltak, mindig volt valami felfedeznivalója. Nálunk az a módszer vált be, hogy az etetőszékére tettünk egy kedvenc mesekönyvét és azt lapozgatta és kérdezgettük hogy hol van ez vagy az a képen és ő meg mutogatta és pillanatok alatt elfogyott a kaja a tányérból. Most, hogy már nagyobb (13 hónapos) mi is a kétkanalas módszert alkalmazzuk, persze még kis ügyetlen és sokszor félremegy, ha ő kanalaz.

Azért is hülyeség szerintem, amit írtak előttem, hogy ha álmos akkor alszik. Alszik egy francokat. A fiamnak dettó annyika alvásigénye van, mint nekem volt gyerekkoromban. Nekem ne mondja senki, hogy egy 13 hónaposnak napközben elég egy óra alvás, és akkor még este 10-kor se akar aludni (pedig álmos), mert még játszana.

Én nem vagyok híve a katonás rendnek úgymond, szerintem játékosan megközelítve sokkal nagyobb eredményt lehet elérni, mint kisfelnőttként beszabályozva egy gyereket. De ez csak az én véleményem.

2011. jan. 13. 22:05
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisfiam 14 hónapos és mi is hasonló cipőben járunk. Csak ebédnél hajlandó az etetőszékben ülni. A többi étkezésnél feláll a székben.Próbáltam belekötni az övvel, de úgysem volt jó,mert üvöltött. Azt is csináltuk már,hogy addig volt hami még ült,de abból az lett,hogy estére olyan éhes volt,hogy hányásig evett. Nem futkározok utána,ha kér falatot odajön érte. Egyébként se jó evő és elég válogatós is a drágám.
2011. jan. 13. 22:11
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen egyet értek a 22:05-sel!
2011. jan. 13. 22:13
 8/9 anonim ***** válasza:
42%

Nalunk akkor van ilyen amikor beteg(most)ilyenkor bizony hagyom hadd menjen,orulok ha fel banan lecsuszik vagy par kenyerfalatka.

Edig meg nem akart kijonni az etetoszekbol,csak csapkodja az asztalt es ordibal ha befejezte a kajat,mi eg eszunk,ugy teszunk mintha nem figyelnenk ra.

2011. jan. 14. 07:25
 9/9 anonim ***** válasza:

hónapok óta szenvedünk mi is ezzel, amióta feláll, mászik, illetve most már megy, nem igazán akar egyhelyben ülni. 1 éves.

arra rájöttem, hogy elég éhesnek kell lennie, hogy egyáltalán egyen. pl. tegnap este csak lestem, amikor egy szelet melegszendvicset megevett, és nem akart szaladgálni. nagyon éhes volt, de ehhez hozzátartozik, hogy délután alig evett.

egyébként adok a kezébe pár műanyag dolgot, azt közben rágcsálja, van, hogy énekelgetek neki, de amikor nincs kedvem küzdeni, akkor kedvenc DVD bekapcs., és szépen falatázik közben, én meg mesélem, hogy mi is történik a mesében (Hupikék Törpikék).

mi nem mindig asztalnál eszünk, főleg este. A férjem nagy tévés, így sokszor tálcán bevisszük az ételt, és úgy eszünk. ezért a lányunktól sem várhatom el, hogy mindig az étkezőben egyen ücsörögve az etetőszékben. a férjemet már nem tudom megnevelni...a lányunk meg ezt látja. az ebéd azért asztalnál folyik, sőt, ha ünnepek vannak, akkor azért szépen leülünk együtt enni, és akkor ő is türelmesebben ül a székében.

a szaladgálós kajálást én sem engedem. bármit csinálhat közben, tévézhet, játszhat valamivel, de evés közben ülni kell.

lassan kipróbáljuk az önnáló kanalazgatást...ezt persze szigorúan a konyhában, mert tartok attól, hogy még a falon is spenót lesz:-) egyébként más szilárd ételt már harap néha, tehát eszi önállóan, csak vigyázni kell, hogy ne tömje be az egészet egyszerre. a kis falatok, úgymond katonák nem igazán jöttek be eddig, mert ugyan a kezébe veszi, de szét is majszolja, eldobja, így vagy én adom a szájába, vagy harapja az ételt, pl. banánt, kenyeret, sajtot.

2011. jan. 14. 07:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!