Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan lehet megtanítani egy...

Hogyan lehet megtanítani egy 15 hónapos babának egyszerűbb utasításokat? Pl. Hozd ide, vidd oda stb. és mostanában hiába szólók neki, rám sem hederít csak megy a maga útján

Figyelt kérdés
köszönöm előre is a válaszokat
2011. jan. 12. 20:05
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Mi Pest melletti kisváros-falúban? lakunk. Sokan vannak itt babásak, mert csendes(nekem túl csendes, Pesthez képest halott, és én Pesti vagyok) és itt is megy a klikkesedés a lakóparkosok egy kupac meg az Ő vonzáskörzetük, a lakótelep messze van, de ott szintén, és vannak a gócok az a 3játszótér amink van, és ha mákod van az utcában van egy babás család, itt 3van.

Az nem baj, ha nagyokkal barátkozik, hiszen Ők újdonságot mutatnak, a vele egykorú még éppen eldobja a labdát a nagyobb meg már pattogtatja, vajon melyik az izgibb?

Rokon gyerek, 2,5-3évesen bukfencezett, ő a nővéreitől tanulta, szerinted az akkor önállóan járni tanuló 12hónapos fiam mit akart csinálni? Bukfencezni... Játszóházban is, mini csúszda csigaformából vs magas labdás aljjal, babák szöszölnek az egyiknél, a másiknál a huligán 2évesek, naná, hogy ment a 2évesekkel...

Bevallom én is félek, hogy kicsi(18hónapos) mellé pici, de így jött, jó lesz. Segítségem majdnem nulla, apa vagy alszik, vagy játszik és gőzt ereget vagy dolgozik itthon is, ma 11re ér haza:S és még nem volt 11amikor elment munkába...(most annyival jobb, hogy nem 8:30ra jár dolgozni és jön 11kor, hanem csak 11kor megy el, és úgy jön 10re, ma szívnak:S) anyósnak apósnak van még három csemete, anyám valahol van asszem...

Én kalandnak fogom fel a gyerekeim, meg kihívásnak, ha jól csinálom szerető család lesz, ha nem akkor csak emberegyedek, akiket a 4fal tart össze, egy ideig.

Aki nem érzi magát csak egyszer is rossz anyának, az valamit nem jól csinál, vagy hazudik(magának is)

2011. jan. 12. 21:50
 12/12 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok szigorú, inkább következetes, általában azt csinálja a fiam, amit akar, persze ésszerű határokon belül.

15 hónapos ő is.

De!

Pl. ha kipakolja az apja zoknis fiókját (miért ne pakolhatná ki, mi baja lesz a zokniknak), akkor vissza is pakolja. Addig nem játszunk új játékot. Nála egyszerre 4-5 játék lehet elől, már csak azért is, mert 3 formabedobója van, és egyszerre játszik mind3mal, plusz a montesszori toronnyal, meg pohártoronnyat. Egymás után pakolássza őket.

Ha az építőkockákkal játszik, azt is visszapakolja a dobozába. Kicsit tanítottam is, mindig ott ült velem, mikor összepakoltam esténként, aztán már magától csinálta.

Bevonom a házimunkába, jön velem mosni. Ő kapcsolja be a mosógépet, kihúzza a mosószer adagoló fiókot, bezárja az ajtaját... Ha evés van, kap egy kanalat a kezébe, és már megy is a székéhez. Nekünk van egy kuka a szobában, abba dobáljuk a papír szemetet. Ma már ő is kidobja, amit odaadok neki, mert látta, hogy én is oda dobom. Igaz, először beledobta, aztán kiborította az egészet, hogy lássa, tényleg benne van-e. Most már a konyhába is kidobja a szemetet, amit a kezébe adok, hogy dobja ki.

Most próbálom rászoktatni, hogy a cumijait ne hagyja szanaszét. 3 van neki, és ha rátalál az egyikre, akkor a másikat eldobja. Esténként meg frászt kapok, mert egyet sem találok. Most az van, hogy ha nem kell neki, akkor az asztalra teszem. Ha elvesz egyet, a másikat oda kell tennie. Még nem sok a siker, de majd megtanulja. :D

Ha a te babád önálló utakon jár, akkor hagyd, hagy fedezze fel a világot maga körül. Aztán próbáld meg bevonni a dolgokba, hátha...

2011. jan. 13. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!