Olvastátok az Aludj jól, gyermekem! Című könyvet? Alkalmazta már valaki? Beválik?
Szia!
Mi a főbb irányelveket követtük (ugyanaz a napi ritmus, stb.), úgy tűnik, sikeres volt a dolog.:)...(kopp-kopp)
Persze, van, hogy a baba néha felzokog hajnalban, ilyenkor azért odamegyek hozzá, de azon a problémán, hogy 8-9X keltünk éjszakánként, mert a kicsi nem tudott aludni, sokat segített.
Ma már magától elalszik este és hajnalban, ha felnyekken, hamar vissza tud aludni.
Egy dolog nem tetszett a könyvben: a gyereket kicsit olyan gonosztevőnek állítja be...pedig hát....:)
Olvasd el esetleg ezt is.
Kicsit elemzi a könyvben leírtakat.
Én nem hagyom sírni hosszan. Az idegrendszerének se jó.
Nem a mi kényelmünket kell nézni, hanem azt hogy a babának épp akkor valamiért szüksége van ránk.
Mi használtuk és bevált. Mi sem követtünk mindent szóról szóra, de így is sokkal-sokkal könnyebb az életünk. Nappal magától alszik el a 8 és fél hónapos babám, este legtöbbször a cicin, de az éjszakai ébredések így is szinte megszűntek.
Lehet, egyébként is ilyen fejlődési szakaszba érkezett a babám, de attól a naptól kezdve, hogy végigaludta a babám az éjszakát, olyan hihetetlenül jó kedve lett napközben. Biztos vagyok benne, hogy sokkal jobban kipiheni így magát.
A sírni hagyásról annyit, hogy valóban nagyon nehéz elviselni. De szerintem a legtöbb anyuka csak akkor folyamodik ehhez a módszerhez, amikor már olyan fáradt, kimerült, feszült, türelmetlen a nappali kínszenvedéses altatásoktól és az éjszakai sokszori keléstől, hogy az már a baba rovására megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!