Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ma jött meg nekem szülés óta...

Ma jött meg nekem szülés óta először (10 hónapos a fiam). Mennyire biztos, hogy el fog menni a tejem? Milyen tápszert vegyek? És abból mennyit kell adni?

Figyelt kérdés
Tízóraira és ebédre gyümölcsöt, illetve főzeléket kap. Az uzsonnát most terveztem kiváltani főzelékre. Tehát csak reggel és este kéne tápszer, ha elmegy a tejem. Van minimális mennyiség, amit meg kell innia?
2011. jan. 12. 16:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%

Miért menne el a tejed - legfeljebb par napig nem akar rendesen szopni, de utána újra rendesen megy tovább a dolog.

Minimális mennyiség nincs, ha pár napig nem szopik, akkor sem lesz töle semmi baja, csak te fejd közben le a tejet, akkor nem apad el.

Tápszert ne adj, mert akkor abba fogja hagyni a szopást, és nem azért, mert nincs tejed, hanem mert a tápszert könnyebb neki enni.

2011. jan. 12. 16:29
 2/11 anonim ***** válasza:

Mitől menne el, max az ilyen negatív gondolatoktól:-))

Án 22 hónapja szoptatok és "kicsim" 3,5 hós kora óta menstruálok, rendszeresen havonta

2011. jan. 12. 16:36
 3/11 anonim ***** válasza:
A fiam 9 hónapos volt, amikor megjött, a tejem nem ment el, sőt amikor megvan a vérzésem sokkal több termelődik. 15 hónapos a fiam és még napi 3-4 alkalommal szopik.
2011. jan. 12. 16:37
 4/11 anonim ***** válasza:
Nekem semmit nem vettek észre a gyerekek belőle. 11 hónaposan jött meg először.
2011. jan. 12. 16:38
 5/11 A kérdező kommentje:
Abszolút nem gondolkozom negatívan, csak szeretnék felkészülni, hogy ne az legyen, hogy vasárnap este kelljen az ügyeletes gyógyszertárba menni tápszerért, mert a gyerek "éhen akar halni". Egyébként nem én találtam ki, hogy ilyenkor elmehet a tej, hanem többek között a védőnő is mondta, hogy ilyenkor gyakran előfordul, hogy elmegy a tej. Csak arra lennék kíváncsi, hogy ez mennyire gyakori. De úgy látszik, hogy az eddigi válaszolóknál ez nem okozott gondot.
2011. jan. 12. 16:46
 6/11 anonim ***** válasza:
Már a 4. babámat szoptatom. A 3 nagynál már elég korán, 4-6 hóap után megjött, mégis 2-2,5 éves korukig szopiztak. Szóval, inkább az a ritkább eset, ha a mensi miatt elmegy a tej. Azokon a napokon kicsit csökkenhet a mennyisége, de ha nem kavarsz be azzal, hogy pótolsz, hanem inkább sűrűbben szoptatod meg a babádat, a mensi elmúltával vissza fog állni a megszokott mennyiség. ha viszont tápszert adsz, valóban csökkenhet a tej mennyisége véglegesen.. Mondjuk, egy 10 hónapos babánál kétséges, hogy elfogadná a tápszert...
2011. jan. 12. 16:58
 7/11 anonim ***** válasza:
Nekem mielőtt megjött, nem volt annyi tejem, de pár nap alatt visszaáll.
2011. jan. 12. 16:58
 8/11 anonim ***** válasza:

Szia!

A lányom 9 hós volt mikor megjött, és azon kívül hogy akkor többször kéri a cicit, semmit nem vettem észre!13 hós már megint napi 4* szopizik plussz egy éjjel!Pedig már 10 hós korától csak reggel és este szopizott!Szóval nem fog elmenni a tejed azért mert menstruálsz!

A védőnőd nincs teljesen képben a szoptatásról, szerintem ebben többet ne kérd ki a tanácsát!Sajnos ők nem haladnak a korral, vagy csak a száraz t

2011. jan. 12. 18:37
 9/11 anonim ***** válasza:

tananyagot fújják4 :(

Bocsi ez lamaradt!

13 hós a lányom

2011. jan. 12. 18:37
 10/11 anonim ***** válasza:
nem megy el a lányom 2-éves koráig szopizott akkor is azért választottam el mert pocakos lettem az öccsével de fél éve már megvolt a rendszeres mensim! a védőnők nagyrésze sajna nem sokat tud pláne a szoptatásról tisztelet a kivételnek!
2011. jan. 12. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!