Ma jött meg nekem szülés óta először (10 hónapos a
fiam). Mennyire biztos, hogy el fog menni a tejem? Milyen
tápszert vegyek? És abból mennyit kell adni?
Miért menne el a tejed - legfeljebb par napig nem akar rendesen szopni, de utána újra rendesen megy tovább a dolog.
Minimális mennyiség nincs, ha pár napig nem szopik, akkor sem lesz töle semmi baja, csak te fejd közben le a tejet, akkor nem apad el.
Tápszert ne adj, mert akkor abba fogja hagyni a szopást, és nem azért, mert nincs tejed, hanem mert a tápszert könnyebb neki enni.
2011. jan. 12. 16:29
Mitől menne el, max az ilyen negatív gondolatoktól:-))
Án 22 hónapja szoptatok és "kicsim" 3,5 hós kora óta menstruálok, rendszeresen havonta
2011. jan. 12. 16:36
A fiam 9 hónapos volt, amikor megjött, a tejem nem ment el, sőt amikor megvan a vérzésem sokkal több termelődik. 15 hónapos a fiam és még napi 3-4 alkalommal szopik.
2011. jan. 12. 16:37
Nekem semmit nem vettek észre a gyerekek belőle. 11 hónaposan jött meg először.
2011. jan. 12. 16:38
5/11 A kérdező kommentje:
Abszolút nem gondolkozom negatívan, csak szeretnék felkészülni, hogy ne az legyen, hogy vasárnap este kelljen az ügyeletes gyógyszertárba menni tápszerért, mert a gyerek "éhen akar halni". Egyébként nem én találtam ki, hogy ilyenkor elmehet a tej, hanem többek között a védőnő is mondta, hogy ilyenkor gyakran előfordul, hogy elmegy a tej. Csak arra lennék kíváncsi, hogy ez mennyire gyakori. De úgy látszik, hogy az eddigi válaszolóknál ez nem okozott gondot.
Már a 4. babámat szoptatom. A 3 nagynál már elég korán, 4-6 hóap után megjött, mégis 2-2,5 éves korukig szopiztak. Szóval, inkább az a ritkább eset, ha a mensi miatt elmegy a tej. Azokon a napokon kicsit csökkenhet a mennyisége, de ha nem kavarsz be azzal, hogy pótolsz, hanem inkább sűrűbben szoptatod meg a babádat, a mensi elmúltával vissza fog állni a megszokott mennyiség. ha viszont tápszert adsz, valóban csökkenhet a tej mennyisége véglegesen.. Mondjuk, egy 10 hónapos babánál kétséges, hogy elfogadná a tápszert...
2011. jan. 12. 16:58
Nekem mielőtt megjött, nem volt annyi tejem, de pár nap alatt visszaáll.
2011. jan. 12. 16:58
Szia!
A lányom 9 hós volt mikor megjött, és azon kívül hogy akkor többször kéri a cicit, semmit nem vettem észre!13 hós már megint napi 4* szopizik plussz egy éjjel!Pedig már 10 hós korától csak reggel és este szopizott!Szóval nem fog elmenni a tejed azért mert menstruálsz!
A védőnőd nincs teljesen képben a szoptatásról, szerintem ebben többet ne kérd ki a tanácsát!Sajnos ők nem haladnak a korral, vagy csak a száraz t
2011. jan. 12. 18:37
tananyagot fújják4 :(
Bocsi ez lamaradt!
13 hós a lányom
2011. jan. 12. 18:37
nem megy el a lányom 2-éves koráig szopizott akkor is azért választottam el mert pocakos lettem az öccsével de fél éve már megvolt a rendszeres mensim! a védőnők nagyrésze sajna nem sokat tud pláne a szoptatásról tisztelet a kivételnek!
2011. jan. 12. 22:56
Kapcsolódó kérdések: