Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mást is ennyire felháborít e...

Mást is ennyire felháborít e ROTA védőoltás ára?

Figyelt kérdés
Tegnap mondta meg nekünk a doktornénink hogy a beadással együtt majdnem 20 ezer ft lenne. Felháborít hogy még merik olyan megható reklámmal reklámozni a tv-ben, hogy minden szülő úgy van vele, hogy ezt tényleg be kéne adatni!Hogy merik így ennyire reklámozni, mikor ennyit nagyon kevés család tud csak úgy kétszer kifizetni. Akkor ez is csak a jó módú családok gyerekeit védje?Jó persze a gyerek nekünk is mint mindenkinek az első, és ha nagyon muszáj mi is megoldjuk, de tudom hogy jóval több rosszabb módú család él nálunk, ők hogy oldják meg?Legalább valamennyi %-át támogatni kéne az államnak...Ti mit gondoltok?Beadattátok egyáltalán?
2011. jan. 12. 09:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Bocs az OFF-ért.

Úgy tudom,hogy a pneumococcust be is tették a kötelezők közé úgy 1,5-2 éve.És a 2 év alattiakat aki kérte ingyen be is oltották akkor.(mi is megkaptuk,mert kértük)

Egyébként Magyarország nagyon körültekintő a kötelező védőoltásokkal,sokkal többfélét kapnak ingyen,mint más fejlett országokban.Úgyhogy ebből a szempontból meg lehet bízni a "rendszerben".És ha megnézzük a kötelező oltások több-százezerbe kerülhetnek 1-1 gyereknél...és az viszont ingyen van.

2011. jan. 12. 11:08
 12/17 anonim ***** válasza:
Nálunk a pneumococcus ingyen volt, de választható, nem kötelező. Most adták be 2-3 hónapja.
2011. jan. 12. 11:10
 13/17 anonim ***** válasza:
Angliaban elek, itt minden ingyenes a gyerekeknek 16 eves korig (receptre felirt gyogyszer, szemuveg+keret, oltasok). Amikor Magyarorszagon laktunk, nem tudtuk volna kifizetni a 20 e ft-ot, barmennyire is szerettuk volna. :(
2011. jan. 12. 11:43
 14/17 anonim ***** válasza:
A pneumococcus nem kötelező, hanem választható - viszont ingyen van, kár kihagyni!
2011. jan. 12. 12:13
 15/17 anonim ***** válasza:
A mi dokink ránk bízta a döntést a rotával kapcsolatban. Nem adattuk be, de a meningococcust, a bárányhimlő, a pneumococcus ellenit igen. Rengeteg vírus okoz hányást, hasmenést. Teljesen mindegy, hogy rota-e vagy sem . 3 év alatt nagyon sok esetben korházba kerülnek a gyerekek hasmenés miatt, Mert picik és gyorsan ki tudnak száradni-rotátol függetlenül.
2011. jan. 12. 13:20
 16/17 anonim ***** válasza:

Igen, engem is nagyon felháborít! Bár nem tudom, hogy ha pl. 1-2000 Ft lenne, akkor beadatnám-e, mert a rotának elég sok fajtája van és ez az oltás csak elég kevés ellen véd.

A mi dokink nem nagyon ajánlgatta, a védőnő szerint pedig színtiszta lehúzás az egész.

Ugyanilyen szkeptikus vagyok az influenza és a h1n1 ellenivel is.

2011. jan. 12. 14:23
 17/17 anonim ***** válasza:

Én tudtam előre, hogy milyen drága. De amit az állam ad egyszeri anyasági támogatást, abból volt finanszírozva az oltás, plusz még pár nem kötelező védőoltás.

Mind a két fiam megkapta, mindegyik az anyasági árából.

Engem az háborít fel, amikor a nem kötelező oltások beadásáért kell fizetni a gyerekorvosnak pár ezer ft-ot, hogy beadja. Tisztelet a kivételnek! De az első orvosunk és pár helyettesítő orvos volt ilyen, hogy fizetsz és utána olt. A jelenlegi doktornénink szerencsére ingyen olt!

2011. jan. 12. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!